Dr Nestorović o korona virusu: Virus će uginuti u aprilu, ko Boga vas molim, živite svoj život!

Dr-Nestorović-o-koronavirusu.jpg

Ko Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati april mjesec a u aprilu mjesecu će izaći sunčevi UV zraci, vi ćete imati puno vitamina D u organizmu, to će pomoći imunitetu, virus će da ugine, poručuje prof. Nestorović

Ne mogu da vjerujem da se narod koji je preživio sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplašio najsmješnijeg virusa u istoriji čovječanstva, rekao je prof. dr Branimir Nestorović načelnik pulmologije i alergologije u Tiršovoj.

On je, kako je rekao na sastanku predstavnika svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa u susjednoj Srbiji, bio protiv poručivanja maski.

“To je potpuno besmisleno. Da nemamo test mi ne bismo znali da je epidemija. Ne znam koliko ste svjesni toga da smo u toku epidemije gripa koja se sada završila imali izuzetno teške slučajve. Imamo djevojčicu koja je ostala paralizovana posle gripa, mišići su joj bili uništeni skroz. Imali smo ekstra teške pneumonije… To ništa nije bilo interesantno i sad odjednom neki koronavirus”, rekao je dr Nestorović.

On je naglasio da apsolutno nema nikakvog razloga za paniku.

“Stvarno apelujem na ljude da ne vjeruju neprovjerenim informacijama. Ljudi, epidemija u Kini je pri kraju. Ona je počela 7. decembra. Već se zna da pada virulencija virusa. Virus je sve slabiji i slabiji. A inače je slab. Inače žene imaju blage oblike ovog virusa, štiti ih estrogen. Prema tome vi slobodno u šoping u Italiju, čujem da će biti popusti jer niko neće ići tamo. Šalim se ali zaista sam zatečen bio kad je počela sva ta priča… Koronavirus je najslabiji kada se uporedi sa SARS-om i MERS-om”, rekao je dr Nestorović.

Prema njegovim riječima to što se zatvaraju granice i što avioni ne lete je potpuna besmislica.

“Francuski ministar zdravlja je rekao jednu fenomenalnu rečenicu – Virusi ne pokazuju pasoše i ne zastaju na granicama, virusi se šire”, rekao je dr Nestorović i potom uputio apel svim građanima:

“Ko Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati april mjesec a u aprilu mjesecu će izaći sunčevi UV zraci, vi ćete imati puno vitamina D u organizmu, to će pomoći imunitetu, virus će da ugine”.

Na kraju, dr Nestorović je dodao ne neće nositi masku.

“Ja neću nositi masku, nikad je nisam nosio. Ruke ću prati ko što sam i dosad prao”, istakao je dr Nestorović.

Moj pedijatar/Kurir

KORONAVIRUS I DJECA: Zašto je malo registrovanih slučajeva oboljenja od koronavirusa kod djece

Dr Nestorović objašnjava kako skidati visoku temperaturu i razlikovati viruse od bakterija

Prof. dr Nestorović o respiratornim infekcijama: Roditelji, mazite svoju djecu, to je fantastično za imunitet!

Dr Branimir Nestorović: Majke da ne čitaju na internetu nego da slušaju svoje instinkte

Kako živjeti duže: Dr Branimir Nestorović objašnjava šta je NAJVAŽNIJE za dugovječan život