Otkriveni organski sastojci kreme koju Nicole Kidman koristi umjesto botoksa – Jedan je pomalo bizaran

Holivudska glumica Nicole Kidman poslednjih godina predmet je kritika zbog lica koje joj se potpuno izobličilo kao posljedica korištenja botoksa.

“Probala sam botoks, ali nije mi se svidjelo kako mi je lice izgledalo nakon tretmana. Sada ga više ne koristim i ponovo mogu da pomjeram čelo”, našalila se glumica, koja se sada navodno odlučila za prirodnu njegu kože.

Međutim, metoda koju koristi Nicole mnogima je pomalo bizarna. Mada, zapravo nije u pitanju metoda već sastav balzama koji glumica smatra toliko dobrim da može da zamijeni botoks.

“Čula je kako se injekcije sa svinjskom masti koriste za popunjavanje kože, ali ipak nije željela da ih isproba. Zatim joj je njen savjetnik preporučio pileću mast koja se pravi od organski uzgojenih kokoški koje su uginule prirodnom smrću. Potom se ova mast spaja sa kokosovim uljem, limunovim sokom, vinskim sirćetom i ekstraktom badema prije nego što se stavi na lice, a potom drži oko sat vremena, dva puta sedmično”, otkrio je izvor blizak glumici.


Prirodna “botoks maska” koja briše bore s lica!


Nicole je o botoksu i sama otvoreno progovorila i priznala da ga je koristila, ali ipak tvrdi da se plastičnim operacijama nije podvrgnula, u šta malo ljudi vjeruje.

“Ovako ne izgleda žena od 52. godine. Izgleda kao da ju je neko ispeglao”, komentarišu brojni fanovi ispod njenih novih slika na Instagramu, dok se drugi zgražavaju i nad metodom koju Nicole sada koristi za podmlađivanje.

Foto: Instagram
Izvor: LjepotaiZdravlje.ba

Savjeti za njegu i zatezanje lica prirodnim putem