Vježbe sa dječjim kolicima: U top formi i nakon porođaja!

Vježbe sa dječjim kolicima savjeti i primjeri vježbi

Vježbe sa dječjim kolicima su sjajna ideja, a pomogle su mnogim mladim mamama da vrate izgled kakav su imale prije trudnoće i porođaja, pojačaju imunitet, podignu raspoloženje, nivo energije i samopouzdanja.

Ni vremenske neprilike – jako sunce ili kiša – ne mogu vam sabotirati planove da se posvetite vlastitom tijelu. Naprosto koristite kolica u zatvorenom prostoru. Evo kako izgledaju vježbe sa dječjim kolicima.

VJEŽBE SA DJEČJIM KOLICIMA: Primjeri i savjeti

Većina vježbi može da se izvede i na nekoliko raspoloživih kvadrata, a bebe će biti oduševljene neprestanim ljuljuškanjem. Mame koje su probale ove vježbe tvrde da su ih mališani uglavnom prespavali, ušuškani u kolicima.

Za početak, predstavljamo vam ovaj set laganih vježbi, koje predlažu dvije mame, od kojih je jedna fizioterapeut a druga instruktorka platesa:

Osnivačica Belly Bootcampa Dara Bergeron predlaže još nekoliko vježbica koje će vam pomoći da ojačate mišiće i poboljšate ravnotežu na zabavan način.

U nastavku je prikazano 5 vježbi koje treba da ponovite 15-20 puta u tri serije, sa odmorom između ponavljanja:

Sunčano vrijeme je pogodno za brzo hodanje, džoging sa kolicima ili čak rolanje, ali samo u slučaju da ste izuzetno vješti i stabilni na točkićima.

Za ovakve pojačane aktivnosti, preporučuju se stabilna sportska kolica sa tri velika točka.

Obavezno koristite ravnu podlogu, odnosno ravan teren, da ne bi došlo do izvrtanja kolica.

Kakve bi performanse vozilo za bebe trebalo da ima, možete da pogledate ovde:

Za koju god grupu vježbi da se odlučite, bićete zadovoljne rezultatima i dobro ćete se zabaviti. I sa bebicama možete da se posvetite sebi – sve je stvar motivacije. 🙂

S tim u vezi, ne morate vježbati sa kolicima, već kao “rekvizit” možete upotrijebiti i bebu. Zvuči smiješno ali je zabavno, naročito za mališane koji će uživati u vašem naručju, glumeći male tegove. Primjere vježbi za supermame i superbebe možete naći u nastavku.

Pored toga, predlažemo vam još jedan fitnes izazov, a to je sedmodnevni program od 7 minuta za vitak struk. Naše čitateljke se kunu da ovaj program vježbi daje rezultate u rekordnom roku. Link ćete takođe naći u nastavku.

E.B./MamaKlik.com

Super vježbe za (super)mame i bebe

Fitnes izazov: 7 minuta vježbanja u 7 dana za VITAK STRUK!

Zdrave i podmlađene uz “Pet Tibetanaca”: Koje su prednosti ovih vježbi i kako ih pravilno izvoditi