Kako putem interneta realizovati idealan godišnji odmor?

Ukoliko planirate godišnji odmor provesti na moru sa svojim mališanima i fokusirani ste na bliže destinacije, poput onih na obalama Jadrana u susjednoj Hrvatskoj ili Crnoj Gori, tražite adekvatan smještaj, a nemate pouzdane preporuke bliskih prijatelja ili ste se već zamorili lutajući od agencije do agencije, onda je ovo pravi prijedlog za vas.

Preporučujemo vam jednostavne onlajn servise za rezervaciju smještajnih objekata, pomoću kojih možete na lak način doći do idealnog rješenja za vaše ljetovanje.

Jedan od njih je i www.booking.com na kojem jednostavnim klikanjem miša možete da skrojite vlastiti boravak na moru.

Kada otvorite ovu internet stranicu, na lijevom dijelu ekrana možete da upišete:

  • željenu destinaciju (npr. Baška Voda)
  • termin boravka (datum prijave – datum odjave)
  • broj soba
  • broj odraslih i mališana (obavezno upišite i dob djece, jer u većini slučajeva najmlađi ostvaruju visoke popuste)

Kada kliknete traži, automatski će vam izlistati sve ponude na desnoj strani ekrana. Ispod ćete vidjeti check box filtere – kockice koje ćete, prema izboru onog što vam odgovara, da markirate klikom miša.

Možete da označite filtere prema novčanom iznosu koji biste izdvojili po noćenju, filtere prema popularnosti, raspoloživosti i vrsti smještajnih objekata, prema broju obroka, blizini plaže, zabavnim aktivnostima, dodatnim sadržajima (od besplatnog interneta, parkinga, preko bazena pa sve do toga da li je dozvoljen boravak kućnih ljubimaca), pa i da kliknete i šta biste željeli u sobi, recimo čajnu kuhinju, klima-uređaj itd.

Neke objekte možete rezervisati i bez blaćanja unaprijed.

Sa svakim izborom mijenjaće se sadržaj na desnoj strani ekrana, na kojem ćete vidjeti fotografije i pojedinosti raspoloživog smještaja koji se uklapa u ono što tražite.

Cijelu stvar olakšava i to što su cijene automatski osvježene u konvertibilnim markama.

Na sajtu možete da nađete i recenzije gostiju, ponude za udaljene destinacije, pa čak i karte za ekonomične avionske letove.

Ako ste već realizovali svoj odmor iz snova, a ono bar možete da se poigrate sa ovom zanimljivom turističkom internet platformom i da je imate u vidu za neko od budućih putovanja.

Ukoliko imate nedoumice u vezi sa izborom odmarališta, smještaja, prevoznog sredstva ili sadržaja samog prtljaga, pomoći će vam koristan tekst Bez stresa sa djecom na ljetovanje: Ultimativni vodič za organizaciju putovanja sa mališanima.

E.B.