Svjetski dan djeteta: Podijelite svoju priču u “Plavoj galeriji sretnog djetinjstva”

Photo credit: www.unicef.org

Povodom Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra, UNICEF BiH stvorio je “Plavu galeriju sretnog djetinjstva”, virtuelni podsjetnik na bezbrižne mlade dane sa zanimljivim fotkama i pričama naših velikih i malih sugrađana koje se pamte. 

Svoju priču uz fotografiju i vi možete da podijelite u najvećoj virtuelnoj galeriji stvari koje će svakoga ko ih pogleda podsjetiti na neke od uspomena na #sretnodjetinjstvo.

Uslikajte svoj omiljeni predmet, igračku, crtež, staru fotografiju (ili više njih)… i uz kratku priču ih pošaljite na e-mail zasvakodijete.ba@gmail.com.

Vaše fotografije biće objavljene na adresi galerijasretnogdjetinjstva.wordpress.com, na kojoj možete da pogledate već pristigle tople i dirljive priče iz djetinjstva.

“UNICEF u BiH se nada da će ovim, ali i brojnim drugim aktivnostima koje uključuju postavke likovnih radova i predmeta iz sretnog djetinjstva, te preuzimanjima, inspirisati što više neformalnih razgovora širom zemlje, i prizvati sjećanja na sretno djetinjstvo. Ujedno će se, kroz brojne aktivnosti, dati doprinos obavezi cijelog svijeta da se osigura sretno djetinjstvo za svako dijete”, stoji na web sajtu ove organizacije.

UNICEF vas poziva da potpišete peticiju kako biste pozvali svjetske vođe da se obavežu na ispunjavanje prava svakog djeteta

https://www.facebook.com/UNICEFBiH/videos/516463985537643/?__xts__[0]=68.ARAWQjQ9Fj6FgOsxR6nF3HqdzSAsi3vjDTMm8P8KdIS3Fg8MzPeN5k1BvSrL2XwmKUBZlrLvEBA4sPOrIZ_HpcLndYMkYKn6L5ncanOV2zwieb2hSl7ChVJiEwbU4o0lLNItt0kZqqvr8gPbOYBCGS10LhSAYtP8AErH0mzW5eXYq9Nq4FOa3AdgbcZcORS8__y6zKP9TfuWatPyT1F9VU2wkKnL7HXJ5seNV3FOoW1lmdZYYSsJsxGyGsUsc4RGJQoia-8ZQ07377MPpr_2cd1LafgUqyooMpwiIUmBYOj3_rl9N2_cE-dc7DOcB_Vq1KiisWDBovTKHzayWpg0RYye8k_VAQyAkP_1bQ&__tn__=-R

Ovogodišnja tema “Sretno djetinjstvo” ima poseban fokus na sigurno okruženje za učenje za svako dijete. Poruke će biti usklađene i sa globalnom UNICEF kampanjom #GoBlue #ObojiPlavo. Djeci se njihova prava uskraćuju svakog dana. U želji da se izgradi svijet u kojem je svako dijete u školi i učenju sigurno od povređivanja, te u mogućnosti da ispuni svoje potencijale, UNICEF vas poziva da potpišete peticiju kako biste pozvali svjetske vođe da se obavežu na ispunjavanje prava svakog djeteta i priznaju da su ta prava neotuđiva.

Peticiju možete potpisati na ovom linku: unicef.org/world-childrens-day#petition

#SretnoDjetinjstvo #WorldChildrensDay#SvjetskiDanDjeteta #GoBlue #ObojiPlavo