Mama intervju: Marina Blešić 

Marina Blešić je prije svega ponosna mama trojki, dvije djevojčice i jednog dječaka. Poznajemo je kao autorku popularne Instagram stranice @life_with_triplets putem koje dijeli svoju svakodnevnicu i obroke za mališane, kako bi novim mama pomogla oko ideja i prenijela svoje impozantno roditeljsko iskustvo.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista, voli život, rad, putovanja i druženje. Za sebe kaže da je komunikativna osoba koja život gleda sa optimizmom, što joj je i pomoglo tokom rizične trudnoće i u prvim mjesecima sa svojim prijevremeno rođenim bebama. Marinine vesele trojke su sada već velike, a ovo je njihova svakodnevica:

MamaKlik: Kako počinje a kako završava Vaš dan?

Marina: Moj dan počinje sat vremena prije nego što se moja djeca probude. Volim da se istuširam,popijem kafu i da ih spremno dočekam. Uvijek liježem poslednja, nakon što uspavam djecu, gledam da sve dovedem u red kako bi nam naredni dan počeo sto ljepše.

MamaKlik: Koji vam je nadraži dio dana?

Marina: Najdraži dio dana mi je kada idemo u šetnju sa kolicima. U šetnji su oni mirni a meni to omogućava malo da odahnem od kućnih poslova i da uživam samo u pogledu na svoju djecu. Iz razloga što ih je troje nisam u mogućnosti da idem šetati bez kolica.

MamaKlik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Marina: Trenutno za sebe nemam nimalo vremena. Nadam se kada ih upišem u vrtić da ću ponovo moći malo da se sebi posvetim.

MamaKlik: Vaše vrijeme sa djecom izgleda…?

Marina: Jao,  kod nas je uvijek neka akcija, uvijek neko nešto traži, neko plače i nervira se zbog igračaka, neko jede, nekome se već spava. U toku dana gledam da imam bar sat vremena da sjednem i da se igram sa njima, da ih učim pjesmice i da se samo njima posvetim.

MamaKlik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Marina: Kada sam saznala da sam trudna nisam bila iznenađena jer smo muž i ja već počeli da živimo zajedno i to je i bila jedna naša naredna želja. Ali kad sam saznala da će to biti tri bebe, plakala sam i smijala se u istom trenutku, srećna i uplašena od neizvjesnosti…

MamaKlik: Kako je prošla Vaša trudnoća?

Marina: Moja trudnoca je okarakterisana kao visokorizična jer sam nosila trojke. Bilo je jako naporno i sve vrijeme je bio prisutan strah za život mališana.

MamaKlik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebama?

Marina: Prve dane smo, nažalost, proveli u bolnici, tačnije prve mjesece. To su najemotivniji i najstresniji dani u mom životu.

MamaKlik: Koliko vas je zapravo majčinstvo promijenilo?

Marina: Majčinstvo je promjenilo moje poglede na svijet, postala sam mnogo emotivnija… Mislim da sam tek tada vidjela žrtvu svoje majke i razumjela onu njenu veliku brigu za mene i brata.

MamaKlik: Šta savjetujete drugim mamama?

Marina: Vjerujte u čuda, vjerujte u svoju djecu… Moji mališani su rođeni u 27. sedmici trudnoće i nikada nisam sumnjala u njih i nikada nisam suzu pustila dok smo bili u bolnici.

MamaKlik: Kako uspijevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Marina: Karijeru sam stavila u drugi plan ove dvije godine. Od sledeće godine kada mališani krenu u vrtić planiram da nastavim sa poslom.

MamaKlik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži a najbrži recept?

Marina: Izmiksajte 3 banane i 1 avokado. Ovo je užina koju moja djeca nikad još nisu odbili.

MamaKlik: Sve su mame superheroji. Koje su vaše super moći?

Marina: Ja sam majka trojki. 😀

MamaKlik: Vaš životni moto?

Marina: Ništa nije nemoguće.

MamaKlik: Koju biste od poznatih mama imenovali za našu sljedeću gošću?

Marina: Imenovala bih Milenu Kostić, mamu petoro mališana i sjajnu blogerku koja se krije iza pseudonima “Mama iz magareće klupe”. 😀