Da muškarci imaju menstruaciju…

Da muškarci imaju menstruaciju...

Da muškarci imaju menstruaciju ovaj svijet bi potpuno drugačije izgledao.

Prvo, medicina bi otišla u sasvim drugom pravcu. Razvila bi se nova grana posvećena samo menstruaciji. Vjerovatno bi to rezultovalo strukovnim udruženjem.

Svjetska organizacija menstruologa (SOM), recimo.

SOM bi redovno održavao skupove, simpozijume i konferencije na temu ove pošasti muškog roda koje ih sputava jednom mjesečno.

“Menstrualni grčevi i srčane bolesti”
“Prevencija i ublažavanje menstrualnih grčeva kod muškaraca u riziku”
“Stručna kompetentnost medicinskih sestara i stručnog osoblja u kontaktu sa muškarcem u ciklusu”.

Psihologija bi takođe pratila duševni aspekt ovog balasta koji bi jadno muško moralo nositi.
“Promjene raspoloženja i menstruacija“
“Rezilijentnost muškaraca u PMS-u”

“Menstrualni grčevi i snaga običnog muškarca” bi mogla biti naslovnica Men’s Health-a. Grupe za podršku muškarcima u ciklusu bi zaživjele već 70ih godina. Alternetivna medicina bi išla u korak. Vježbe disanja, moć koncetracije i pozitivnog razmišljanja za osviještene muškarce koji su u doticaju sa svojom duhovnom stranom. Prihvatanje sebe tokom menzesa. Sve su ovo stvari koje bi prosječno muško trebalo biti svjesno.

Do danas bi već u razvijenim zemljama postojali centri, prihvatilišta za muško koje je dobilo.

To bi bila lijepo uređena mjesta u prirodi gdje čovjek može da bude u miru i doticaju sa samim sobom tih nekoliko dana. Prevoz i smještaj bi bili besplatni. U nekim zemljama bi se u slučaju nedostatka novaca, uzimalo nekoliko posto od ženine plate. Beznačajne svote za značajan cilj.

Uglavnom, svijet bi bio jedno užasno mjesto gdje bi sav posao pao na ženina leđa. ZATO je priroda sve napravila kako treba.

Autorka: Cara Dara

MamaKlik.com