“Tropic Bambini maraton” za banjalučke mališane

Photo credit: banjalukamarathon.com

Atraktivna sportska priča okupiće i najmlađe stanovnike Banjaluke na “Tropic Bambini maratonu”, koji se održava u petak, 11.maja u 17 časova i 30 minuta.

Trka “Tropic Bambini maraton” namijenjena je djeci predškolskog uzrasta. Podijeljena je u tri starosne kategorije, a trči se na stazi od 250 metara.

Najmlađi maratonci stazu mogu da pretrče ili prehodaju, sami ili u pratnji jedne odrasle osobe, a cilj ovog takmičenja je razvijanje sportskih navika i druženje sa vršnjacima.

Klinci i klinceze, od 2 do 6 godina, svoje takmičenje završiće na tvrđavi Kastel, gdje ih očekuju medalje i bogat zabavni sadržaj namijenjen njihovom uzrastu.

Minimalna kotizacija za Bambini maraton iznosi 2KM, a sav prikupljen novac od najmlađih učesnika doniraće se u humanitarne svrhe, za djecu članove Udruženja paraplegičara regije Banja Luka “Udruženje paraplegičara“.

Ljubav prema sportu i zdravom načinu života razvija se od najranijeg doba, a prvi koraci naših mališana na stazi, garant su da će banjalučki polumaraton živjeti i u budućnosti – poručuju organizatori.

Više informacija o učešću na “Tropic Bambini maratonu” možete naći na facebook najavi ovog događaja ili na stranici banjalukamarathon.com.