Prvi “Banjalučki piknik”: Bogatstvo druženja za sve generacije

Ako ne znate kuda sa djecom ovog toplog septembarskog vikenda, evo sjajne ideje. Prvi “Banjalučki piknik” održaće se u subotu 16. septembra na izletištu Trešnjik, od 12:00 do 16:00 časova.

Piknik je otvoren za sve starosne grupe, ulaz se NE naplaćuje, a igre su prilagođene i za najmlađe posjetioce.

Sve ljubitelje sportskog i timskog duha, čekaju reketi, lopte i društvene igreOne malo starije očekuju frizbiji, a svi su dobrodošli da ponesu svoje lopte, opremu za badminton itd. 

Čekaju vas i dekice za ležerno piknik druženje.

Na izletištu Trešnjik možete uživati u jesenjem doručku ili ručku na travi, u zavisnosti kad volite da ustajete. Kako su nezaobilazan dio piknika i fini zalogaji, svi posjetioci piknika moći će uživati u sendvičima, mesnim proizvodima i sirevima, u fit jogurtima, osvježiti se sokovima i vodom, uz slatko voće koje su za vas pripremili prijatelji-sponozori ovog događaja.

Za one koji se vole u opustiti uz lagano štivo, na raspolaganju je i mala biblioteka na otvorenom, sa zanimljivom beletristikom.

Osunčana livada na Trešnjiku biće idealno mjesto za odmor uz zabavu, slasne zalogaje, i lagani muzički izbor za koji je zadužen DJ Freak.

Cilj ovog piknika je oživljavanje najljepšeg izletišta grada i promovisanje ljepote Banjaluke, promocija zdravog načina života, sportsko-rekreativnog druženja, porodičnih vrijednosti i prijateljstva, kao i vraćanju prirodi i njeno očuvanje, navodi se u facebook najavi prvog “Banjalučkog piknika”. Postoji želja da pokrene događaj koji će postati tradicionalan i održavati se svake godine, a radi se i na unapređenju sadržaja i poboljšanja dostupnosti javnog prostora za osobe s invaliditetom.

Piknik organizuju Inicijativa građana Rekreativna zona Banja Luka u saradnji sa kompanijama Krajina Klas, Zlatiborac, Tropic, Dukat, Vitinka, Milkos, te Istraživačkim centrom za prostor, lifestyle magazinom Fashion.Beauty.Love i časopisom Talas. 

Ima li boljeg predaha od naporne sedmice od piknika subotom i druženja u prirodi?