Urnebesne ‘Igre bez granica’ okupile preko 400 banjalučkih mališana

Uzbuđenje, smijeh, graja, navijanje, timski i takmičarski duh, dječja mašta i ispunjena očekivanja – riječi su koje najbolje ilustruju prve banjalučke “Igre bez granica” za djecu.

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu “Igre bez granica” okupla je preko 400 malih takmičara od 5 do 15 godina, a banjalučka dvorana “Obilićevo” je te nedjelje 9. decembra bila pretijesna da primi sve one radoznale mališane i njihove roditelje koji su željeli da budu dio ovog događaja. 

Vesela gužva je počela da se stvara ispred dvorane već sat vremena prije početka “Igara”, a nastavila se na info pultu gdje se dalje prelijevala do volontera koji su formirane timove raspoređivali u sportskoj sali na njihove takmičarske pozicije. Uzbuđenje je dostiglo vrhunac kada je označen početak “Igara”, a uz sjajnu energiju voditelja Peđe Savića i Željke Gajić nizale su se igra za igrom, tim za timom.

Specijalno osmišljene igre oduševljavale su takmičare i publiku. Mališani su se o probali u sljedećim disciplinama:  “Luda štafetna perika”, “Mali žapci trkači”, “Balon je plavi i stoji na glavi”, “Brza štipaljka” i “Super spretni poligon”. 

Navijalo se, bodrilo, zviždalo, skakalo od sreće i neizvijesnosti pred svaku novu igru. Ipak, sa naročitim ovacijama publika je ispratila takmičenje djece sa poteškoćama u razvoju iz udruženja „Zvjezdice“.

Nevjerovatna podrška stizala je sa tribina, ali i oko cijelog terena. Igre bez granica su definitivno ispunile očekivanja svih prisutnih.

Ništa manje energično nije bilo ni u foajeu, gdje su djeca uživala u različitim kreativnim radionicama za koje su se pobrinuli brojni sponzori “Igara bez granica”: Hemofarm, Oriflame, Vivia, m:tel, Pulse, 3D BOX, Konzilijum, Manja, Prointer, Shanti radionica i mnogi drugi.

Zabavljale su se sve generacije, a upravo je to i bio cilj manifestacije: da se uz sportsko-zabavne aktivnosti vrate one istinske vrijednosti, kao što su zdrav stil života, timski i takmičarski duh, prijateljstvo i druženje.

Prve “Igre bez granica” su završene uz “ludi sportski ples” u kojem su učestvovali svi takmičari, a pozitivna energija se proširila na cijelu dvoranu, pa su u ritmu zaplesali i roditelji, ali i animatori, volonteri, sponzori i organizatori.

Svim učesnicima su uručene specijalno dizajnirane diplome, kao i paketići.

Proglašeni su i pobjednici, koji su kući otišli ruku punih poklona, sa zajedničkom fotografijom i buketom emocija koje im je donijelo ovo zabavno iskustvo.

Organizaciju ovog događaja potpisuje agencija Konteent Media. A, da je ovo samo početak jedne sjajne manifestacije koja je posvećena djeci, sportu, zdravlju i zdravim stilovima života, potvrđuje i direktorica ove agencije, Nataša Škrbić.

„Srećni smo što smo kroz Igre bez granica među mališane Banjaluke vratili one prave životne vrijednosti kao što su druženje, sportski i takmičarski duh, te zdrave životne navike. Želim da se zahvalim svim sponzorima koji su nas podržali i bez kojih ne bismo mogli na ovom nivou organizovati manifestaciju. Ovo je samo početak, jer već u narednoj godini planiramo organizovati 10 Igara bez granica širom Republike Srpske, BiH, ali i Srbije“, rekla je Nataša Škrbić.

Grad Banjaluka je “Igre bez granica” proglasio događajem od javnog interesa, a manifestaciji je, između ostalih, prisustvovao i Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

“Želio bih da ima što više organizacija koje su zainteresovane da zajedno sa gradom Banjaluka organizuju ovakve manifestacije, da se djeca ponovo vrate sportu i zdravom načinu života”, istakao je on.

 

Tekst & photo preuzeti i prilagođeni sa: ZdraviJa.com