Igračke prikupljene na Sajmu za djecu i porodicu uručene UG ” Nova generacija”

Na nedavno održanom Sajmu za djecu i porodicu prikupljen je veliki broj igračaka, koji su poklonili mališani Banjaluke i okoline. U malu prodavnicu donosili su svoje igračke, mijenjali ih za druge igračke a jedan broj su i poklanjali. Sve prikupljene igračke organizator je uručio UG “Nova generacija” .

Predstavnici Nove generacije su izrazili zahvalnost za ovaj gest, te je izvršena primopredaja igračaka i tom prilikom su izjavili:

Kao prvo, moramo zahvaliti organizatorima Sajma kao i građanima na prikupljenim igračkama za djecu. Udruženje „Nova generacija“ kao jedan od projekata pruža i uslugu Dnevnog centra za djecu u riziku. U prostorijama  Dnevnog centra borave djeca uključena u život i rad na ulici kao i djeca koja su žrtve porodičnog nasilja i zanemarivanja. U sklopu ove usluge našim korisnicima se pruža usluga redovnih obroka, donacija u vidu hrane, garderobe i higijene, radionice preventivnog, edukativnog i kreativnog karaktera, individualni savjetodavni rad kao i asistencija prilikom obavljanja školskih obaveza. Jedan dio prikpljenih igračaka u sklopu ove humanitarne akcije biće proslijeđen u Dnevni centar a drugi dio biće distribuiran korisnicima na terenu.” – izjavili su iz UG „Nova generacija“

Ovo udruženje je uzelo učešće na Sajmu za djecu i porodicu i ovom prilikom su poručili:   ” Za pohvalu je svaka aktivnost koja se organizuje za djecu, a naročito Sajam koji je obezbjedio da djeca i roditelji dobiju uvod o tome šta sve današnje vrijeme nudi a što bi obezbjedilo zdrav i funkcionalan razvoj djeteta. Koristimo priliku i da se zahvalimo organizatorima što su nas pozvali kao goste na Sajmu, obezbjedili nam prostor i promociju Plavog telefona. Ovo je zaista bila izuzetna prilika i prostor za promociju koja je za rezultat dala povećanu informisanost javnosti, naročito djece, o broju Plavog telefona i toga koje to sve savjetodavne usluge ova savjetodavna linija nudi. Dosta djece se interesovalo, razgovarali smo sa njima i približili im kako ova linija funkcioniše. Pored svega , svi smo se divno zabavili!”- izjavili su članovi ovog Udruženja.

 

Menadžer Sajma za djecu i porodicu, Nikolina Aničić, ističe da je misija Sajma da usreći djecu, te je akcija prikupljanja igračaka sastavni dio ove manifestacije. ” Ove godine Sajam je posjetilo preko 15 000 posjetilaca, preko 1000 mališana je nastupilo u festivalskom dijelu, 16 radionica je održano u Kreativnom kutku, te je nastupilo 10 sportskih klubova u sklopu Sportskog poligona.” – istakla je Aničićeva.