Najmlađi posjetioci Sajma za djecu i porodicu oduševljeni radionicama u Kreativnom kutku

Nedavno završen Sajam za djecu i porodicu okupio je preko 15.000 posjetilaca u toku dva dana trajanja Sajma. U festivalskom dijelu predstavilo se gotovo 1000 mališana dok se na sportskom poligonu predstavilo osam sportskih klubova i udruženja.

Najmlađi posjetioci su najčešće zastajali u Kreativnom kutku za koji se ove godine pobrinulo Ljekovito carstvo kompanije Hemofarm. Mališanima su pripremili kreativnu radionicu slikanja, u kojoj su zajedno sa akademskom slikarkom učili oslikati životinje, likove Ljekovitog carstva itd. Najkreativniji su dobili poklone dok je maskota ” Bocko” privlačila pažnju namlađih posjetilaca.

Kompanija Hemofarm je uredila Kreativni kutak te ustupila prostor i ostalim organizacijama i udruženjima. Ombudsman i World Vision pravili  radionice na temu “Imam pravo” i “Prepoznaj nasilje”, knjižara Mojić je pripremila radionicu izrade predmeta od gline, Moja pekara je učila mališane da prave tijesto, BB style asesoar je održao radionicu izrade nakita, ” Jezici i priče”  su  pripremili igru memorije, SaMSIC su liječili igračke te predstvaili “Bolnicu za bubamare”, udruženje  “Zdravo da ste” su učili mališane kako se izrađuju maske, Oxford EC je rodteljima i djeci približio NTC radionice, ” Daj pet” su učili mališane kako se izrađuju predmeti od gipsa, “Helen Doron ” se predstavio demo časom, dok je udružnje ” Mrvice” djecu animiralo slikarskom radionicom. U ovom kutku su se prestavile i stomatološke ordinacije i to ” dr Kojić” i “dr Đeri” koje su na krativna način djeci približili važnost održavanja oralne higijene. Modni brend Vanya May je napravila radionice kreiranja odjeće a nakon toga i modnu reviju.

” Obišli smo sajamske sadržaje nekoliko puta, te krenuli kući ali kćerkica ne želi da se odvoji od Kreativnog kutka, te ju čekamo već dugo” – rekla nam je Gordana, majka 4-godišnje Ane.

“Naši blizanci crtaju, uopšte nas ne primjećuju!” – rekli su nam članovi porodice Babić.

“Sajam pratimo već godinama ali ove godine je sadržaj još bolji, djeca su trenutno na radionici liječenja igračaka u sklopu Kreativnog kutka by Ljekovito carstvo ” – izjavila je mama Sanja Vasić.