Održana konferencija za štampu povodom početka Sajma za djecu i porodicu

Danas, 18.maja 2017, u multimedijalnoj sali RTRS -a  održana je  konferencija za štampu povodom održavanja predstojećeg Sajma za djecu i porodicu.

Sajam za djecu i porodicu održaće se 20. i 21.maja 2017 godine u SD Borik u Banjaluci. Ova manifestacija ima za cilj promociju pozitivnih vrijednosti djece i porodice u cjelini 

“Pozivamo  sve mališane grada Banjaluke i okoline i njihove roditelje da dođu na Sajam jer ih očekuje mnogo zabave, iznenađenja, poklona, sajamskih popusta edukativnih, kreativnih  i sportskih sadržaja ” – ističu organizatori.

 

Veoma smo ponosni na Festivalski dio Sajma, gdje će nastupiti mališani Banjalučih vrtića, školarci iz Banjalučkih osnovnih škola, članovi plesnih škola, muzičkih i dramskih sekcija, vokalni solisti i to Emilija Boškić i Sergej Pajić, članovi Mama Vox ateljea. Takođe ćemo uživati u izvođenju hora kao i modnim revijama.Posebno zadovoljstvo svim mališanima  će predstavljati  Mala prodavnica, gdje će sva djeca imati priliku da budu mali trgovci. U maloj prodavnici može se učestvovati tako što se donese jedna ili više dobro očuvana igračka. Prodajom te igračke dobija se  bon/novac za kupovinu neke druge igračke u maloj prodavnici. Sve igračke koje se ne prodaju biće poklonjene djeci i dječijim ustanovama kome je to  najpotrebnije. –istakla je Nikolina Aničić, menadžer Sajma za djecu i porodicu

Pored Male prodavnice tu je Kreativni kutak koji će djeci kroz razne radionice  pružiti priliku da nauče da izrađuju nakit, figurice od gipsa i gline a za najmlađe tu su bojanke i razne maskote. Mališani će imati priliku da nauče kako se razvija tijesto u pekari kao i kako se pravilno održavaju i njeguju zubići, te kako nastaje jedna modna kreacija. Oni najkreativniji i najaktivniji biće nagrađeni poklonima.

Dječacima koji dođu na Sajam biće posebno zanimljiv Sportski poligon. Škole sporta će djeci približiti aktivnsti kojima se bave a posebno zanimljivo biće mačevanje, boks, te kung fu.

Portal MamaKlik je medijski pokrovitelj Sajma, te će na svom štandu posebnu pažnju posvetiti mamama. Spremili su poklon šminkanja, radionice za trudnice, savjete psihologa, nutricioniste i fitnes trenera, dok su su neki od izlagača pozvali kuhare koji će u toku trajanja sajma pripremati ukusna jela.

Svi ste pozvani, naš slogan je BUDI PRIJATELJ PORODICE!