Beretka kao odraz stila svake gospođice

Beretka unosi dašak glamura uz svaki styling u  u hladnijim danima. Ona predstavlja bezvremenski modni detalj i kao takva predstavlja pravi  modni klasik. Svjetlucave i karirane rezervisaneane su za smjelije djevojčice i tinejdžerke, a obvezno se nose na raspuštenu kosu. Možete ih kombinovati doslovno uz svaki styling.

Treba da zahvalimo  Francuzima što su u 19.  vijeku  u  modne klasike “zašili” beretku. Osim što kapa glavu  čuva, nezaobilazan  je dodatak, pa su  beretke vrlo često prošetaju na poznatim  pistama poput  Paris fashion week-a. Rodarte ih je ukrasio šljokicama, a počast im je odao  i Saint Laurent, kao i  mnogi drugi kreatori.

Iako su beretke bile rezervisane samo za muškarce, danas svaka tinejdžerka  sa stilom  na hladnoću  neće izaći bez ovog omiljenog dodatka za glavu.Romantične beretke pravi su klasik koji će u svaku kombinaciju  unijeti dašak glamura, što potvrđuje i da su bile omiljeni modni dodatak divi Greti Garbo, ali i drugim glumicama iz zlatnoga  hollywoodskog  doba. Kako Parižanke važe kao  najmodernije žene na svijetu, njihove  modne savjete treba slušati, ali i kopirati.

Modni stručnjaci  kažu da beretka stoji baš svakom obliku  lica, a jednostavan  je način da  ležernu kombinaciju u trenutku  učinite prikladnom  za neke svečanije prilike . Beretkom budimo duh  starih vremena te je uz zanimljive modne kombinacije prilagođavamo  današnjem  vremenu..  Kariranom  beretkom  upotpunite jednobojnu odjevnu  kombinaciju, a ako ste u uzorcima do vrata, neka beretka ostane u jednoj boji. Što se kose tiče, beretke će najbolje pristajati  uz valovitu, srednje dugu kosu  ili ravnu  prebačenu s jedne strane.

Pripremila:Vanja Sovilj-Kršić   by VanyaMay