Kako osvježiti odnos s partnerom? Predstavljamo 6 zabavnih strategija

Kako-osvježiti-odnos-s-partnerom-mamaklik.jpg

Volite se, ali ste upali u rutinu i pitate se kako osvježiti odnos s partnerom?

Izgradnja i održavanje odnosa je težak posao. A još je teže primijetiti kada je rad na odnosu počeo da vas zamara, kada postanete previše lijeni da nešto uradite i oba partnera upadnu u rutinu. Kako izaći iz ove “močvare”? Kako osvježiti odnos s partnerom?

Kako-osvježiti-odnos-s-partnerom-mamaklik.jpg

Koristite video ćaskanje

Umjesto pisanja dugih poruka, usred radnog dana koristite video ćaskanje.

Taktika “Prljavi razgovor”

Ovu taktiku možete koristiti i u video chatu i u pisanom obliku. Naravno, nije potrebno postati amater porno filmova, već dati nekoliko prijedloga za narednu noć – zašto ne?

Kako osvježiti odnos s partnerom? Kreirajte avanturu

Ovo ne bi trebalo da bude višednevno planinarenje u planinama. Opet se radi o seksu. Intimni život sa fantazijama i otkrićima je uvijek sjajan predlog. Seks pod tušem ili na kuhinjskom stolu takođe će uspjeti, ali još bolje – na zadnjem sjedištu automobila na napuštenoj stazi ili u tamnom uglu parka u kome nema nikoga…

Igrajte se pitanja

Ako nemate dovoljno komunikacije (i razloga za to), uzmite karte i smislite temu za svaku kartu! Ko izvlači karticu – dobija pitanje. Vrlo brzo ćete uroniti u atmosferu prvih sastanaka, kada je pred vama bila samo sreća.

Organizujte iznenađenje

Ne možete zvati 150 gostiju za zabavu iznenađenja, ali započnite sa malom. Kupite lijepu sitnicu, napravite doručak u subotu ujutru, a reči “volim te”, koje oboje niste dugo rekli, uvijek ostaju na mjestu broj jedan.

Kako osvježiti odnos s partnerom? Idite na sastanak

Sjetite se kako je sve počelo. Obucite se lijepo, idite u omiljeni restoran ili idite u večernju šetnju. U užurbanoj svakodnevici tako je lako zaboraviti romantične trenutke, ali ih je baš lako nadoknaditi!

Izvor: Ženski magazin/Ljepota i zdravlje