Fantastična PUNJENA JAJA za USKRS ili predjelo (VIDEO)

Fantastična PUNJENA JAJA za USKRS ili predjelo (VIDEO)

Ukoliko vam nedostaje ideja za prazničnu trpezu ili naprosto volite da ih jedete – predlažemo vam ova simpatična punjena jaja za Uskrs ili predjelo. Jaja su u obliku pilića i djeca će ih obožavati.

Punjena jaja za Uskrs se lako i brzo spremaju. Možete ne samo da ih poslužite kao predjelo tokom praznika, već i nakon njih, ukoliko vam ostane mnogo kuvanih jaja poslije Uskrsa. Ova neobična zakuska naročito će obradovati djecu, a pored toga što izgleda simpatično, ona je ukusna i – naravno – zdrava.

Punjena jaja za Uskrs – sastojci:

  • Tvrdo kuvana jaja
  • Kiseli krastavčići
  • Paprika
  • Majoneza
  • Hren
  • Mrkva i zrnca bibera za dekoraciju

Priprema punjenih uskršnjih jaja:

Naravno, prije svega stavite jaja u ključalu vodu i skuvajte ih tako da budu tvrdo kuvana. Odrežite valovito deblji vrh na svakom jajetu. Izvadite žumanjke i odložite ih u jednu posudu.

Sitno nasjeckajte kisele krastavčiće i papriku, te ih pomiješajte sa žumanjcima, majonezom i kašikom hrena. Smjesu izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu i postojanu smjesu.

Smjesu prespite u vrećicu za ukrašavanje torti i napunite pastom bjelanjke.

Na vrh svakog jajeta stavite njegovu valovito izrezanu “kapicu”.

Od komadića mrkve izradite kljunove za piliće, a za oči vam mogu poslužiti svježe klice, ili dekorativno – zrnca bibera.

Nemojte da vas uplaši talasasto sjeckanje jaja.

Ako ste dovoljno čvrsto skuvali uskršnja jaja, čitav postupak će biti vrlo jednostavan. Dovoljno je da vrh jajeta izbockate cik-cak potezima. Pogledajte…

Kako se sjecka bjelance i pripremaju punjena uskršnja jaja pogledajte klikom na video:

Uživajte, prijatno! 😀

MamaKlik

U 5 koraka do originalnog ukrasa: Mašnice uz pomoć viljuške

Učimo kroz igru: plastelin i spretni prstići

Dekoracija prazničnog stola