Izborom odjeće do vitke linije: 10 modnih strategija za bolji izgled

Jednostavni načini da izgledate bolje i da povećate svoje samopouzdanje – bez previše truda

Sa toplim danima rješavamo se viška garderobe, a kako odlažemo slojeve odjeće tako oni naši “slojevi” dolaze do izražaja. Ukusna klopa, statičan posao, manjak vremena za fizičke aktivnosti, loš hormonalni status… razlozi za koji kilogram viška su mnogostruki.

Većina dama nema manekenske proporcije, što je sasvim normalno i OK. Niske ili visoke, sa bujnijim poprsjem ili raskošnim bokovima, neravnomijerno raspoređenim oblinama… ima nas raznih i različitih.

Ono što je isto je da sve želimo da izgledamo dobro.

A to i možemo uz jednstavne trikove u oblačenju, sa kojima ćemo da uravnotežimo naše proporcije. Pronađite onaj koji odgovara vašoj konsitituciji i primijenite ga:

Kraće suknje za duže noge

Suknje bi trebalo da završe neposredno prije ili ispod koljena. Tako će vam noge izgledati duže. Kraće jaknice isto mogu pomoći: stanjiće vaše noge – i struk.

Pojednostavite sa izborom boja

Strateški dizajnirane haljine učiniće da automatski izgledate vitkije. Koristite tamne materijale koje će optički da vas suze, a kako biste odvukli oči od problematičnih zona – istaknite ono što volite različitim uzorcima i bojama.

Pažljivo birajte materijale

Ako ste ponosna vlasnica jastučića tamo gdje ne treba da budu, odaberite odjeću od malo debljih materijala. Žersej može biti udoban, ali će se sa njim isticati svaka, pa i najmanja oblina.

Nosite pojas

Sa naglašenim strukom uvijek ćete izgledati bolje, nego kada nosite nešto vrećasto. Dajte prednost svome izgledu korišćenjem kaiševa. Takođe, izbjegavajte uske elastične pojaseve. Mogli bi da budu udobni, ali će previše ispupčiti vašu središnju sekciju, neposredno ispod i iznad linije kaiša. I, ne nosite pojas na kukovima, tako “siječete” figuru na pogrešnom mjestu i vizuelno skraćujete noge.

Podrška za grudi

Zbog nove tehnologije i tkanina, brushalter je efektniji i udobniji nego ikad. Osim toga, izaberete li grudnjak prave veličine, možete ispraviti mnoštvo modnih grešaka. Ako grudi “parkirate” dovoljno visoko, izdužiće vam liniju i odmah ćete izgledati bolje.

Budite svjesne svoga držanja

“Ispravi se! Izbaci grudi! Poravnaj ramena!” – mame su bile u pravu. To će riješiti “snuždeni” dekolte, opušteni stomačić, mameće bokove pa čak i podvaljak, i to mnogo brže nego da ste se “uvukle” u steznik.

Manje je više

Odjeća koja prati liniju tijela – a da pritom nije preuska – najbolje je rješenje, bez obzira na vašu figuru. Ako se sakrijete iza gomile tkanine, figura će vam izgledati veća nego što jeste. A, i vruće je za toliko materijala. Vrećasta odjećo – ćao!

Preferirajte “vertikalno”

Šavovi, pruge ili duboki V-izrez istežu vašu siluetu. Budite oprezni sa bilo čim što je horizontalno. Em skraćuje, em širi figuru. Horizontalne prugice dozvoljene su samo u onoj varijanti kada želite da optički povećate određeni dio tijela.

Izjednačite svoje proporcije

Plus size manekenka Ashley Graham zna kako da pretvori svoje obline u prednost

Ako vaše tijelo ima oblike kruške, trebalo bi da vizualno smanjite bokove detaljima koji šire gornji dio tijela (lepršavi rukavi, volani, “čamac” izrez…); Žene sa bujnim poprsjem mogu da ga smanje jednostavnim topovima.

Nude sandale

Obuća u ovoj sofisticiranoj boji ne samo da se uklapa u svaki outfit, već će i vašu figuru izdužiti i učiniti da izgleda tanje. Veliki fanovi nude cipela su Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker. Zašto? Ove niske dame imaju različitu konstituciju, ali su obe svjesne toga da salonke u nude boji prividno izdužuju njihove noge.

E.B.

U 5 koraka do originalnog ukrasa: Mašnice uz pomoć viljuške

Ovo će biti najpopularnija frizura u 2021. godini a pristaje svima

Kako kombinovati boje da dobijete savršen outfit?!