Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN

Šminka za Novu godinu i večernje izlaske koja će uvijek biti IN! Trendovi koji traju, u stilu Bridžit Bardo, Elizabet Tejlor, mačkasti look, steampunk makeup i druge ideje koje možete primijeniti uz malo vještine.

Okej, okitile ste jelkicu i kuću, osmislile svečani jelovnik, kontaktirale Deda Mraza i urgirale za najljepše poklone i šta sve ne, a sada je red na vas! Da, znamo da će doček biti drugačiji od svih dosad, ali to nije razlog da ne izgledate savršeno. 😀 Haljina – tu! Cipele – tu! Frizura zamišljena! A kakva vam šminka za Novu godinu odgovara? Ovo su naši prijedlozi:

sminka-za-novu-godinu-ideje-i-savjeti-1.jpg

Novogodišnja noć je jedna od najposebnijih noći u godini. Za većinu žena to je veče kada konačno uhvate vremena da budu ekstremno fancy, ekstravagantne, glamurozne i dotjerane. Bez obzira da li će Novu godinu dočekati u porodičnom okruženju, u gostima ili na bučnoj gradskoj zabavi, svaka dama brižljivo priprema fantastičnu garderobu za ovu priliku, vodi računa o frizuri, a bira se i jača, upečatljivija šminka, rezervisana sa posebne prilike.

MamaKlik vam predlaže nekoliko make up rješenja, sa kojima ćete zablistati u najluđoj noći:

Šminka za Novu godinu: Mačkaste oči su uvijek dobar izbor

Kako stojite sa nanošenjem eyelinera? Nova godina je savršen trenutak za prenaglašeni dramatični make up sa akcentom na očima!

Intenzivirajte pogled debljim crnim okvirom i mekanim sjenilom u prirodnim bojama.

Ovakva mačkasta šminka se nosila sredinom prošlog vijeka i sjajno će pristajati uz ženstvene krojeve odjeće.

Novogodišnji makeup u stilu “Shiny Disco Ball”

Još jedna perfektna opcija koja daje prednost šminki na očima. U oba slučaja nećete se smarati cjelovečernjim popravljanjem teškog karmina.

Malo sjaja na usnama napraviće idealnu ravnotežu u odnosu na ovako divno ukrašene oči, koje se sjaje kao kuglice sa jelke ili disko kugle.

Mada, sjaj u očima je nezamjenjiv. Prije svega budite raspoložene! 😉

L.A. Woman: Topli tonovi za hladne dane

S obzirom na to da je u pitanju večernja šminka, sasvim je legitimno da koristite jače pigmente, čak i ako ste nježna blondina.

Sa braon nijansama i bronzerom doživjećete pravu kalifornikaciju, i unijeti ekstra toplinu u najsvečaniju zimsku noć.

Ako se odlučite za izlomljene talase kose, koju možete da skupite u nemarnu punđicu na potiljku i izvučete pramenčiće nestašnih prednjih loknica, izgledaćete kao da ste upravo došle sa neke od losanđeleskih plaža, a takav kontrast u decembru je nezaboravan.

Izaberite ekstravagantnije krojeve odjeće, recimo kombinezon koji otkriva leđa i prati liniju tijela, ili zlatni top/haljinu/asesoar i transformišite se u sunčanog anđela iz Los Anđelesa.

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN

Vamp šminka za Novu godinu: Ženstveni Steampunk

Konačno ste dočekale trenutak da eksperimentišete sa šminkom i bojama, a ni same ne znate za koju priču da se odlučite?

Predlažemo vam vamp izgled uz primarne boje popularne Steampunk supkulture: od narandžaste, preko mekanih crvenih tonova do bronzanih nijansi i nijansi starog zlata.

Vrlo interesantno, nesvakidašnje, seksi i novogodišnje. Uz blijedi ten izgledaćete aristokratski. 🙂

Ovakav koncept se odlično uklapa uz čipku, korzetirane gornjake, čoker ogrlice, nabrane retro haljine, bogate renesansne košulje… Kad je bal – nek’ je maskenbal. 😀

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN

Metal Mania

Izborom metalik sijenki ne možete pogriješiti kada se šminkate za svečane prilike. Slično Steampunku, i ova će varijanta akcentovati vašu vamp energiju.

Nijanse prikazane na fotografiji su naročito kompatibilne sa braon i očima boje meda.

Iako naglašena, ovakva šminka je poprilično zahvalna, jer može efektno da se uklopi sa različitom svečanom garderobom.

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN

Šminka za Novu godinu po uzoru na zalazak sunca

Okej, ovo je fascinantno. Vaše je lice slikarsko platno, vi ste, recimo, Mary Cassatt i slikate najmekši zalazak sunca ikada. Tu na vašim kapcima.

Kombinacija boja je toliko impresivna, da ćete poželjeti da ne skinete ovu šminku nakon proslavljene Nove godine. Al’ tu je uvijek repriza! 😉

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN MamaKlik.com

Pogledajte kakav intezitet ove boje daju tamnim očima. Čista bajka. U ovom slučaju, šljokičasta:

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN MamaKlik.com

Boje podsjećaju na spot za pjesmu True Colors predivne Cyndi Lauper. Make up prepun topline, ljubavi i nježnosti, kao i sama pjesma, pravi je izbor za doček Nove godine.

Mistične “Smokey eyes” poput Elisabeth Taylor ili Brigitte Bardot

Znate li da je smokey eye look Elisabeth Taylor iz filma “Cleopatra” jedan od najimitiranijih načina šminkanja u istoriji.

Doduše, u njenoj su verziji kombinovane paunplava i crna boja, ali mekani zadimljeni pogled kao rezultat znalačkog blendanja boja je jedan od omiljenih načina ukrašavanja lica dekadama, pa i vijekovima unazad.

Egipatske ljepotice su ovakvom šminkom štitile oči od infekcija prouzrokovanih pustinjskim pijeskom, a slično su bile uređene i perzijske i grčke dame.

Sjetite se samo Brigitte Bardot i Mary Quant pedesetih i šezdesetih, pa decenijama kasnije gotovo zamazane grunge estetike koja favorizovala ovakvu šminku, znajući da duboki pogled ženu čini mističnom i zavodljivom.

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN MamaKlik.com

Smokey eyes je odličan izbor za posebne prilike i slaže se sa svakim outfitom. Boje birajte prema boji vaših očiju – vi najbolje znate koje vam savršeno pristaju.

U nastavku pogledajte još nekoliko prijedloga kako se našminkati za novogodišnju noć:Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN MamaKlik.com

Fantastična ŠMINKA ZA NOVU GODINU: Trendovi koji će uvijek biti IN MamaKlik.com

Novogodišnja šminka MamaKlik ideje i prijedlozi

Novogodišnja šminka MamaKlik ideje i prijedlozi

Novogodišnja šminka MamaKlik ideje i prijedlozi

Novogodišnja šminka MamaKlik ideje i prijedlozi

Novogodišnja šminka MamaKlik ideje i prijedlozi

E.B.
Photo: pinterest.com

5 odjevnih komada sa kojima ćete izgledati VITKO I ATRAKTIVNO

Boju kose birajte prema boji tena: Najbolje farbe za maslinastu ili svijetlu put