BOB FRIZURA: 3 stvari koje treba da znate + TRENDOVI ZA 2019! (FOTO)

bob frizure 2019 mamaklik.com
Photo: Shutterstock

Kada je u pitanju kosa, u 2019. ne postoji ništa popularnije od fantastične bob frizure. To vam može potvrditi i samo jedan pogled na modne piste u Londonu ili Parizu, bilo koji događaj koji na crvenom tepihu okuplja slavne dame ili pak šetnja centrom gradom.

Dosad su ga isprobale brojne slavne dame, kako domaće, tako i strane. Od Irine Shayk pa sve do Severine, a nije joj odoljela ni Kim Kardashian, kao ni Monica Bellucci koja zbog drastične promjene frizure izgleda neprepoznatljivo.

Ivanka Trump, Ljupka Gojić Mikić te Priyanka Chopra samo su još neke od poznatih žena koje su u posljednje vrijeme odlučile provjeriti kako im pristaje bob. I znate šta? Čini se da su svojim potezom uspjele mnoge uvjeriti kako upravo ova frizura pristaje svima.

No, ako ste već krenuli tipkati broj svog frizera ili frizerke kako biste se naručili na šišanje, pričekajte još malo.

Postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju prije nego što donesete odluku o tom drastičnom rezu.

https://www.instagram.com/p/BxVBOYMhT-0/?utm_source=ig_embed

1. Oblik lica je bitan

Iako bob generalno odgovara svakom obliku lica, ključno je odabrati pravi rez. Naime, postoji nekoliko vrsta boba. Kraći ili duži, stepenasto ošišani i valoviti bob samo su neke od njih, a pogrešan odabir mogao bi naglasiti pogrešne dijelove vašeg lica i navesti vas da pomislite kako je bob najgora frizura koju ste ikada imali u životu.

Trik koji stručnjaci za stilizovanje kose predlažu je da isprobate periku i tako provjerite kako bi vam pristajala frizura koja vam se sviđa.

2. Tekstura kose određuje vrstu bob frizure

Razmislite o tome koliko ste vremena spremni odvojiti za svakodnevno stilizovanje kose. Naime, ne odgovara svaki bob svakom tipu kose, a osim toga, svaki od njih zahtjeva određeno vrijeme kako biste ga oblikovali.

Ako imate tanku kosu, najbolji odabir je kratki bob zbog kojeg će vaša kosa izgledati gušće. Nasuprot tome, gustoj kosi bolje odgovara duži bob koji zahtijeva manje brige. No, ako je vaša kosa prirodno kovrčava, budite posebno oprezni prilikom odabira dužine, a vjerovatno će vam najbolje odgovarati bob koji je iza kraći, a naprijed nešto duži.

3. Česte posjete frizerskom salonu su neminovne

Ako ste pomislili kako kraća kosa podrazumijeva i manje brige – varate se. Bob je potrebno redovno održavati pa stručnjaci savjetuju šišanje vrhova svakih šest sedmica, a ako se odlučite na kraći bob onda će posjeti frizeru biti još češći.

Naravno, to podrazumijeva i veće finansijske izdatke pa provjerite hoće li se ova frizura, osim u vaše vrijeme, uklopiti i u vaš budžet.

BLUNT BOB – trendovi za 2019. godinu!

Kaia Gerber, Kim Kardashian, Emilia Clarke i Irina Shayk i druge celebrity dame definitivno preferiraju bob frizure u 2019. Možda među ovim fotkama nađete inspiraciju:

 

Index.hr/Nexter.org