Isprobajte odmah: Pet savjeta za savršen manikir

Jennifer Lopez otkrila nam je tajnu jakih noktiju. I to je vjerovali ili ne – Arganovo ulje.

Poslije skidanja laka za nokte, namažite tanak sloj arganovog ulja na nokatne ploče i ostavite ga da djeluje do nekoliko minuta, zatim sperite toplom vodom i ponovo nalakirajte nokte, a evo i još sjajnih trikova kako da ih oporavte od gela.

 

Piling

Baš kao što i vašu kožu lica čini mekanom poput bebine, glikolna kiselina će takođe i sa površine vaših nokatnih ploča ukloniti nastale nepravilnosti.

Poliranje

Glatka strana turpije “obrisaće” hrapave tragove i pripremiti nokte za lakše nanošenje i dužu postojanost laka (koji ipak ne bi trebalo da mažete bar sedmicu dana od ovakvog tretmana).

Hidratacija

Podarite svojim noktima neophodne nutrijente nanošenjem seruma za ojačanje od ulja kokosa i koštice kajsije.

Alternativa za gel look

Zašto smo toliko opsjednuti gelovima? Pa, osim što se momentalno suše, posjeduju i super sjaj, deblji završni sloj i traju sedmica… Problem je ipak što njihovo nepravilno skidanje (da, da, grickanje) može potpuno da uništi nokatne ploče. Iz tog razloga predlažemo da probate UV-free lakove za postizanje sličnog izgleda: traju do dvije sedmice, a skidaju se isto kao normalan lak.

Nokatni detoks

Dozvolite noktima da predahnu između nanošenja gela i tretmana za oporavak. U tom periodu na nokte možete da nanosite serum za zaštitu i hidrataciju nokatnih ploča. Izaberite proizvod na vodenoj bazi, koji može da djeluje i kao baza za nanošenje laka.

Izvor: Cosmopolitan/Lj&Z Foto: Guliver/Thinkstock

Oversized džemperi su “IN” i u sezoni jesen/zima 2020/2021

Boju kose birajte prema boji tena: Najbolje farbe za maslinastu ili svijetlu put