Napravite mini umjetničke galerije za svoje mališane

ODLIČNA I KREATIVNA AKTIVNOST ZA RODITELJE I NJIHOVE MALIŠANE, A UJEDNO I KORISNA ZA VAŠ ŽIVOTNI PROSTOR

Vaši su mališani pošli u školu ili starije vrtićke grupe i već imaju aktivnosti koje se ne odnose samo na igranje, a prostora u dječjoj sobi je sve manje? Radni stolić je parkiran, a na njemu i oko njega 24/7 – džumbus?

Kreativni nered malih veseljaka nije zaobišao niti jednog roditelja. Jednostavne domišljatosti pomoći će vam kada je riječ o organizaciji dječjeg radnog prostora i kačenju svih tih divnih crteža koje vam klinci uveliko donose iz vrtića ili školice, a za koje je prava je šteta da završe u ladicama.

Donosimo vam ideje kako da napravite displeje za kačenje crteža a dječju sobu pretvorite u personalnu umjetničku galeriju vaših mališana. Za dječje galerije zavirite u foto-galeriju 😀

Prikazane ideje su jednostavne, dostupne i lako se primjenjuju.

Praktična rješenja sa:

  • starim šarenim štipaljkama
  • starim okvirima za slike
  • garnišlama ili prstenčićima za zavese

Odlično će poslužiti za stvaranje malenih umjetničkih galerija.

Pojedini roditelji pribjegli su rješenju iscrtavanja ramova za slike na zidovima, a drugi su se odlučili da kombinuju fotose svojih mališana sa umjetničkim djelima malih autora koja su nastala u istom periodu kad i fotografije djece.

Za koju god varijantu da se odlučite, klinci će biti oduševljeni i – što je još važnije – podstaknuti na kreativnost i stvaralaštvo.

photo: pinterest.com

Napravite lebdeće balone bez helijuma: Zabavni eksperiment za djecu i roditelje

Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica: Napravite pametnu igračku