Otkrivamo vam recept za ČAROBNI SPREJ koji PEGLA VEŠ

Osim što se vrlo jednostavno priprema, jeftin je i provjereno djeluje. Otkrivamo vam recept…

Kada bismo morali da izdvojimo kućni posao koji mrzimo, bez razmišljanja bi većina žena rekla peglanje. Definitivno peglanje! Osim što oduzima mnogo slobodnog vremena, ova prilično naporna aktivnost zahtijeva puno pažnje, preciznosti i truda.

“Pazi da ne spališ košulju, dobro ispeglaj crte na rukavima…” – i kad sve to pedantno odradiš, druga strana je već zgužvana.

Zvuči poznato?

Šta ako vam kažemo da smo otkrili sprej koji se priprema od tri sastojka (koja sigurno imate kod kuće) i koji će umjesto vas ispeglati gomilu odjeće? Nije laž!

Čarobni sprej za peglanje zaista postoji i stvarno djeluje.

U nastavku vam otkrivamo recept za pripremu i način upotrebe:

Sastojci:

  •  400 ml destilovane vode,
  • 1 kašičica omekšivača,
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta i 
  • prazan raspršivač

Postupak pripreme: 

U prazan raspršivač ulijte 400 ml destilovane vode u koju ćete dodati 1 kašičicu omekšivača i 1 kašičicu alkoholnog sirćeta. Sve dobro promiješajte i sprej za peglanje je spreman za upotrebu. Kod ulivanja sastojaka u raspršivač dobro će vam poslužiti lijevak kako bi svi sastojci završili u raspršivaču, a ne pored njega.

Način upotrebe:

Nakon što ste pripremili sprej, vrijeme je za “peglanje”. Postupak je sljedeći: suvu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad pošpricaj ovim sprejom, poravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se malo osuši. Nakon sušenja, tvoja “ispeglana” odjeća spremna je za nošenje.

Izvor: Banjalucanke.com

 

Kreativno razmišljanje kod djece: Ne blokirajte kreativnost radeći ovo!