POTVRĐENO: Djeca u septembru u školskim klupama!

Institut je dao preporuke i očekuje da u septembru djeca sjednu u školske klupe.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske je na današjoj konferenciji za novinare rekao da je Institut dostavio preporuke nadležnim institucijama, te da očekuju da u septembru djeca sjednu u školske klupe.

“Smjernice za škole su spremne i očekujem da će iduće sedmice Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite upoznati javnost sa njima”, istakao je Zeljković pojasnivši da preporuke prate sve mjere koje su do sada predlagali sa osvrtom na samo školstvo, osjetljivosti djece, njhovog fizički kontakt u školi, ali i van škole.

“Mi očekujemo da nastava počne redovno, da sjednu u školske klupe, a kada krene školska godina iz dana u dan ćemo pratiti situaciju, vršiti analize, dostavljati podatke”, naglasio je Zeljković, pojasnivši i da će parametri zaraženih osoba u lokalnoj zajednici donijeti odluku da li će škole biti zatvorene.

Kada su u pitanju visokorizična djeca, poput djece oboljele od rijetkih ili horničnih bolesti, Zeljković je rekao da će za njih biti propisani posebni uslovi i da će vjerovatno Ministarstvo prosvjete u vezi s tim za tu djecu pripremiti poseban program pohađanja nastave.

Buka