OSMOMARTOVSKI MARŠ 8. marta u Banjaluci: “Šutnja nas ne štiti”

osmomartovski-marš-oštra-nula.jpg
Foto: Osmomartovski marš 2016 /ostranula.org

Osmomartovski marš održaće se devetu godinu zaredom u organizaciji UG “Oštra nula”, a okupljanje je planirano u nedjelju 8. marta ispred Narodnog pozorišta RS, sa početkom u 12 časova.

“Osmog marta ponesite svoje crvene ruževe i krenite sa nama u OSMOMARTOVSKI MARŠ ispred banjalučkog Narodnog pozorišta RS tačno u podne – KADA PREKIDAMO ŠUTNJU U IME SVIH ŽENA!”, stoji u saopštenju Udruženja građana “Oštra nula“.

Tema ovogodišnjeg marša je #ŠUTNJA i pod parolom #ŠutnjaNasNeŠtiti kako bi se na jednostavan način poručilo da treba da reagujemo, te glasno ukažemo na problem i potražimo pomoć.

Šutnja medija, akademskih građana, javnih institucija i javnih ličnosti, udruženja građana, pojedinaca kao građana, ali po najviše samih žena o problemima žena – treba da se prekine!

Nadamo se što većem odazivu i angažmanu svih nas, kako bismo zajedno uticali na podizanje svijesti – čime želimo osnažiti i edukovati žene koje imaju probleme da traže pomoć i reaguju.

Ohrabrimo i stanimo uz sve žene, te ih uputimo zajedno na prave adrese koje pružaju konkretne informacije i usluge ženama koje žele da prekinu svoju šutnju i preuzmu kontrolu nad svojim životom.

Udruženje građana „Oštra Nula“ je organizacija koja se zalaže za aktivno građanstvo i ljudska prava kroz djelovanje u oblastima socijalne pravde i kulture sjećanja. “Oštra nula” podržava građansku hrabrost, upozorava na ignoranciju i pasivnost, osuđuje sve zločine, sjeća se svih žrtava.

Aktivnosti udruženja možete da pratite putem njihovog web sajta ostranula.org

Mamaklik.com