Prijevremeno rođene bebe: Superheroji iz inkubatora (FOTO)

Medicinske sestre i volonteri sa odjela za prijevremeno rođene bebe u američkim bolnicama na poseban način ohrabruju roditelje beba koje su rođene prije termina, a koje prve dane pa čak i mjesece svog života provode u inkubatorima. Oni godinama unazad za svoje najmanje pacijente šiju šaljive kostime i kostime superheroja za Halloween, zabavni festival koji je postao neizostavni dio zapadne pop kulture. 

Kako se Međunarodni dan prijevremeno rođene djece obilježava danas, 17. novembra, dirljivim fotografijama prijevremeno rođenih beba podsjećamo na važnost podrške koju ovi mališani trebaju u svojoj lavovskoj borbi za život.

Prijevremeno rođene bebe: Superheroji iz inkubatora (FOTO)

Bebe rođene prije 37. nedelje trudnoće nazivaju se nedonoščad ili prematurusi, odnosno prijevremeno rođene bebe. Najčešće su male i nedovoljno razvijene, sa porođajnom tjelesnom masom manjom od 2.500 grama. Zbog toga, odmah nakon svog rođenja prolaze kroz mnoge rizike i borbe za život.

Roditelji prijevremeno rođenih beba prolaze kroz težak period dok njihovi mališani ne ojačaju dovoljno da mogu izaći iz bolnice, a kako i nakon tog perioda njihova briga i borba ne prestaju, tako i pitanje prematuriteta postaje važno pitanje svakog društva.

Prijevremeno rođene bebe obilježavaju svoj “Ljubičasti novembar”

Međunarodni praznik prijevremeno rođenih beba tzv. Ljubičasti novembar, obilježiće se i u našoj zemlji brojnim humanitarnim aktivnostima u organizaciji Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice”, o čemu možete pročitati klikom na LINK.

Takođe, možete da učestvujete u humanitarnoj akciji “Sanjam svijet… vidim svijet”, te da pozivom na broj 1415 donirate jednu konvertibilnu marku za pribavljanje sredstava za kupovini oftamološke opreme za specijalističke preglede na UKC Banja Luka.

“Ovo je značajan korak u borbi protiv Retinopatije, oftamološkog oboljenja, za sve naše prijevremeno rođene klince sa područja RS, ali i BIH. Omogućimo im pravo na svjetlost i ugasimo mrak”, ističu roditelji Mrvica.

💜 Donatorsko veče u organizaciji Udruženja Mrvice održaće se u hotelu Bosna 27.11. 2019. godine, a ulaznice možete kupiti ili poručiti na jedan od sledećih načina:

💜 Na ulazu u Piano Bar u hotelu Bosna neposredno pred održavanje donatorske večeri.

💜Putem brojeva telefona: Amela Filipović +38765141444 i 
Milada Šukalo +38766146117

💜Putem mejla: nasemrvice@gmail.com

💜Ili putem FB stranice Mrvica

.U nastavku pogledajte fotografije kostimiranih Mrvica superheroja:

E.B.