IDA PRESTER objavila video koji nekome može SPASITI ŽIVOT!

Prema podacima Međunarodne agencije za istraživanje raka, prošle godine je registrovano 2,1 miliona novih slučajeva raka dojke i 627 000 smrtnih ishoda zbog ove vrste karcinoma.

Ida-Prester-pokazuje-samopregled-dojke-Video-mamaklik.com_.jpg
Photo: Screenshot

U mjesecu borbe protiv raka dojke, regionalna pjevačka zvijezda i omiljena influencerica Ida Prester snimila je edukativni video o samopregledu grudi, u saradnji sa web zajednicom “Nismo same”, koji nekome doslovice može spasiti život!

Oktobar se u svijetu svake godine obilježava kao “Mjesec borbe protiv raka dojke”.

Samo u 2018. godini je širom svijeta registrovano 2,1 miliona novih slučajeva raka dojke i 627 000 smrtnih ishoda zbog ove vrste karcinoma, zastrašujući je podatak Međunarodne agencije za istraživanje raka.

Sasvim je jasna naglašena potreba da se apeluje žene da vode više računa o svom zdravlju, te da se podvrgnu pregledima ovog osjetljivog dijela tijela, radi prevencije karcinoma dojke!

Sjajna Ida Prester u videu do detalja demonstrira kako same možete pregledati svoje grudi i na vrijeme reagovati ukoliko primijetite ili osjetite bilo kakvu promjenu na dojkama.

Samopregled se preporučuje jednom mjesečno, pet do sedam dana nakon menstruacije.

Pogledajte:

Oboje mojih roditelja su prezivjeli rak. Tata ima uredne nalaze zadnjih 25 godina, mama zadnjih 5. Zivi su samo zbog…

Gepostet von Ida Prester am Dienstag, 22. Oktober 2019

“Nismo same” je online zajednica za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje, čije aktivnosti možete pratiti putem njihove FB stranice ili web sitea. (Klik na LINKOVE!)

“Postoje određeni dani i mjeseci u godini kada je cjelokupna javnost senzibilizirana za probleme oboljelih od raka. No, mi koji smo prošli i prolazimo put izlječenja, dobro znamo da je ta podrška uvelike simbolična, jer problemi s kojima se mi susrećemo, nažalost, postoje i ostale dane u godini. “Nismo same” poruka je zajednici da oboljeli od raka zaslužuju da se na njih obraća pozornost, ne samo onda kada to traži prigoda. “Nismo same” poruka je i drugim oboljelim ženama da u svojoj borbi nisu usamljene, pa će na ovim stranicama moći pronaći priče drugih žena i ostale sadržaje koji će ih u toj borbi, vjerujem, ohrabriti”, navodi se na web siteu ovih hrabrih žena.

Vodite računa o svom zdravlju. Izbjegavanjem samopregleda i ljekarskih kontrola, potencijani problem neće nestati. Reagujte na vrijeme!

E.B. MamaKlik.com

Ko će, ako nećeš ti?