Porodila se pjevačica Alanis Morissette

Alanis Morissette je u 45. godini po treći put postala mama!

Poznata pjevačica i dobitnica Grammy nagrada Alanis Morissette objavila je rođenje svog trećeg djeteta, dječaka, u ponedjeljak putem društvene mreže Instagram.

Winter Mercy Morissette-Treadway rođen je 8. avgusta, navodi se u postu dobrodošlice.

Pjevačica je trudnoću objelodanila u martu putem Instagrama, fotografijom na kojoj prikazuje svoj trudnički profil.

Alanis ima još dvoje djece sa suprugom, reperom Marioom Treadwayom, poznatim po scenskom imenu SoulEye. Njihov sin Ever Imre rođen je 2010, a kći Onyx Solace 2016. godine.

Morissette (45) je uvijek otvoreno govorila o svojim postporođajnim borbama. Za magazin People otkrila je da je patila od postporođajne depresije nakon prve i nakon druge trudnoće, i to punih 14 mjeseci poslije rođenja kćerke.

Osjećala se letargično, imala je probleme sa snom i konstantne strahove da će se njenoj porodici dogoditi nešto loše. Ovo stanje opisala je riječima: “Postoje dani kad sam oslabljena do te mjere da se jedva mogu kretati”.

Iako uživa u njemu, majčinstvo za Alanis nije bilo najlakše putovanje. “Između Evera i Oniksa bilo je nekih loših momenata”, rekla je za magazin People. “Uvijek sam željela imati troje djece i tada sam doživjela neke izazove i pobačaje, pa jednostavno nisam mislila da je to moguće.”

Čudo se dogodilo i bebica je tu, a ova muzička zvijezda otvoreno je pozvala porodicu i prijatelje da je podrže ako joj se ponovi iskustvo postporođajne depresije.


Ako vas zanima nešto više o postporođajnoj depresiji i stanju koje se opisuje kao baby blues, pročitajte tekst dipl.psihologa Brankice Šaljić Milenković na sljedećem LINKU.


Photo: IG