Oriflame pomaže vrtićima u BiH: Uručena donacija vrtiću “Tijana”

Ako ste tokom mjeseca oktobra odlučili sebe ili nekog vama dragog obradovati novim Oriflame Eclat Mon parfemom, učinili ste svijet ljepšim – kupovinom svake bočice ovog mirisa, donirane su 2 KM za vrtiće u Bosni i Hercegovini.

Oriflame kompanija u Bosni i Hercegovini je ove godine odlučila dodatno uljepšati djetinjstvo velikog broja naših mališana pa su u ovoj kompaniji osmislili humanitarnu inicijativu za podršku vrtićima u BiH: kupovinom Eclat Mon parfema donirane su 2 KM za naše predškolske ustanove.

Skupljena sredstva uručena su krajem novembra dječjem vrtiću “Tijana”, JU ”Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje” Banja Luka, a ček u iznosu od 5.000 KM je u ime Oriflame kompanije u BiH uručila regionalna menadžerka prodaje Nataša Lukić.

Ovom inicijativom Oriflame obilježava i divan jubilej – 20. godina uspješnog poslovanja u BiH.

“Odgovornost prema ljudima i prirodi prisutna je u svakom aspektu poslovanja ove kompanije, a duh, strast i zajedništvo utkani su u sve sfere Oriflame poslovanja. Motivisani ovim osnovnim vrijednostima – među kojima je uvjerenje da svako dijete zaslužuje sretno djetinjstvo – osmišljena je ova humanitarna inicijativa čiji je cilj da se mališanima priušte kvalitetniji i ljepši uslove za odrastanje, jer mali snovi postaju veliki kada u njih vjerujemo”, navodi se u saopštenju Oriflamea.

Photo: Oriflame

Ova lokalna inicijativa osmišljena je i u skladu s djelovanjem globalne Oriflame Svjetske fondacija za pomoć djeci i ženama čija je osnovna svrha da svakom djetetu omogući sigurnost i bezbjedno odrastanje.

Fondaciju su zajedno osnovali švedska kraljica Silvija i kompanija Oriflame i već dugi niz godina svojim humanitarnim aktivnostima brižljivo radi na tome da svijet učini boljim mjestom za život djece, a posebno se bavi najugroženijim kategorijama.