Savršena jesenja haljina za svaku figuru

Posljednjih sezona haljine definitivno doživaljavaju veliki kambek. Nose se u svako doba dana, u svakoj prilici, a njihova najveća prednost je u tome što lako mogu da sakriju nedostatke kojima niste zadovoljni, a da istaknu ono što vam se dopada.

Jesen se po popularnosti ovog komada odjeće neće mnogo razlikovati od ljeta, a jedino pravilo koje treba da zapamtite prilikom kombinovanja jeste da pravila ne postoje! Hrvatski portal Index izdvojio je nekoliko modela koji se mogu nositi u zavisnosti od građe vašeg tijela.

1. “Prerija” model

Popularni “prerija” model idealan je za vitke i visoke djevojke s manje istaknutim oblinama. Zbog maštovitih detalja koji kombinuju kaubojski i viktorijanski stil, nećete morati pretjerano da mozgate oko dodataka i odabira obuće.

Vintidž stil s razlogom ostaje suvereni vladar na Instagramima modnih influenserki, pa sigurno nećete pogriješiti ako se odlučite za nešto ovako:

2. Haljina na preklop

Haljina na preklop pristaje gotovo svakoj silueti, ali ipak najbolje stoji curama s figurom pješčanog sata. Nećete pogriješiti ako izaberete model sa životinjskim ili kariranim uzrokom jer su upravo ta dva dezena najpopularnija ove jeseni.

3. Kratka haljina sa karnerom

Za djevojke nižeg rasta kraće haljine s ukrasnim karnerom su odličan izbor. Ako uz njih iskombinujete mrežaste čarape, garantujemovam more komplimenata.

4. “A” kroj

Ako vam građa tijela nalikuje obliku kruške, idealan odabir za vas je haljina “A” kroja koja će na najbolji način istaći vaše najbolje atribute.

Izvor: index.hr/Noizz.rs