Kako povratiti staru strast nakon dolaska bebe

Kada postanu roditelji, posebno po prvi put, mame i tate često na stranu stave svoj odnos, što predstavlja dodatni stres. Ali to ne morate da radite! Pročitajte koje će to male stvari učiniti mnogo za vaš brak.

Ukoliko vaš emotivni i seksualni život pati nakon što ste dobili dijete, korisne savjete kako da ga oživite možete pronaći u knjizi “Breaking Mum And Dad: An Insider’s Guide To Parental Anxiety” Anne Williamson, a The Guardian portal je izdvojio nekoliko korisnih savjeta koje mi prenosimo vama.

Angažujte dadilju

Pitajte nekog od prijatelja, članova porodice ili potražite profesionalnu dadilju koja će da ostane sa vašim djetetom nekoliko sati kako biste mogli da budete sa svojim partnerom. Bez obzira na to da li ćete otići u šetnju, u bioskop, na večeru ili piće u lokalni pab, izlazak bez bebe tokom kojeg ćete se opustiti i razgovarati, ključ je za povratak intimnosti.

Nemojte razgovarati samo o bebi ili drugoj djeci

Odaberite teme od zajedničkog interesa, kao što su ideje za odmor, budući planovi ili jednostavno razgovarajte o svojim osjećanjima. Kad nakratko prestanete da budete mama i tata, a postanete samo žena ili muškarac osjećaćete se poželjnije.

Sredite se

Skinite jedno veče vrećastu odjeću i stare majice u kojima se danima šetate po kući, jer u njima ne izgledate ni lijepo ni privlačno. Neki lijep komad odjeće, nakit i malo šminke učiniće da se osjećate mnogo bolje, pozitivnije i privlačnije.

Mazite se

Fizički kontakt na bilo koji način je dobar početak za oživljavanje seksualnog života. Potisnite bilo kakav osjećaj pritiska da morate odmah uskočiti u krevet, nego se samo ljubite i mazite.

Razgovarajte o svojim strahovima

Možda se osjećate nesigurno nakon dolaska bebe i zato je važno da razgovarate o svemu što vas muči. Nakon što se razgovorom oslobodite stresa, fizičke stvari će biti lakše i ugodnije.

Izvor: Yumama