Kulturica 2018: Besplatno pozorište za djecu u maju mjesecu

Projekat “Mjesec pozorišta za djecu Kulturica 2018” počinje sa prvom besplatnom dječjom pozorišnom predstavom u četvrtak 3. maja u banjalučkom Gradskom pozorištu “Jazavac”

“Mjesec pozorišta za djecu Kulturica 2018” bi trebalo da približi djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, te kroz igru i zabavu uspostavi naviku i kulturu odlaska u pozorište kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Kroz 4 besplatne predstave za djecu koje bi se odigrale u toku 4 sedmice, preko 1000 mališana bi dobilo priliku da posjeti Gradsko pozorište “Jazavac” (neki od njih prvi put), uživa u predstavi, druženju i poklonima.

Osim kulturnog i socijalnog aspekta planirana je i edukacija djece o ponašanju u kulturnim ustanovama.

Cilj ovog projekta je dolazak više od 1000 predškolaca i osnovaca u kulturnu ustanovu Gradsko pozorište “Jazavac” i upoznavanje pozorišne umjetnosti

“Kulturni aspekt je zadnjih godina zapostavljen kod djece predškolskog i školskog uzrasta i to razvojem tehnologije i dostupnošcu iste. Djeca postaju sve više asocijalna, povećan je broj slučajeva nasilja u školama, roditelji nemaju vremena ni materijalnih sredstava da pruže djeci neki drug vid zabave i edukacije”, navodi se u saopštenju “Kulturice”.

“Ovim projektom bismo vratili pozorište djeci i djecu pozorištu, ulaz je
besplatan a djeca će dobiti i prateće sadržaje i poklone. Na ovaj način roditelji bez opterećenja kućnog budžeta mogu dovesti djecu na kulturno zabavnu manifestaciju. Posebno za ovu namjenu izradiće se govorni aparat u dječjem liku koji bi podučavao djecu bontonu u pozorištu i uopše njegovanju kulturne baštine.”

Učešćem sponzora boravak djece u pozorištu bi se obogatio te bi svaki mali posjetilac prilikom dolaska i odlaska iz pozorišta bio nagrađen prigodnim poklonom.

Datumi predstava:

  • 03. maj – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)
  • 13. maj – početak revijalnog dijela u 11h a početak predstave u 12h (Dom Kulture Dragočaj)
  • 17. maj – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)
  • 24. maj – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)

Gradsko pozorište “Jazavac” nalazi se na adresi Carice Milice 9 u Banjaluci, a besplatne ulaznice možete dobiti putem FB eventa “Kulturica 2018.”.