Novogodišnja biciklijada u Banjaluci

Novogodišnja banjalučka biciklijada održaće se posljednjeg petka u ovoj godini, 29. decembra u 18:00 časova, a biće u znaku praznične atmosfere pa će se ulicama grada provozati Deda Mrazovi na biciklima okićenim novogodišnjim ukrasima.

Biciklijadu organizuje neformalna grupa građana/biciklista Banjalučka kritična masa, kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu, a okupljanje počinje u 17:30 časova u parku “Petar Kočić”.

Vožnja će trajati oko sat vremena i biće obezbjeđena policijskom pratnjom, a svi učesnici su dužni da se pridržavaju saobraćajnih propisa, uputstva redara i da paze na svoju i bezbjednost ostalih učesnika. Djeca mlađa od 12 godina moraju da budu u pratnji roditelja.

Organizatori poručuju: Budimo u novogodišnjem raspoloženju, blještavi i bučni, ali bez petardi!

  • Budite maštoviti u novogodišnjem uređivanju svog bicikla!
  • Postavite prednje i zadnje svjetlo na bicikle!
  • Postavite i zvonce!

Nakon krstarenja gradom na ukrašenim dvotočkašima, učesnike očekuje druženje uz topli čaj iz Prane i kuvano vino uz slatke kolačiće koje je pripremila pekara Manja.

Rutu vožnje možete da vidite na shemi ispod:

Banjalučka kritična masa je građanska inicijativa koja je osmišljena kao mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla, s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja ovog prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju, te zagovaranju unapređenja biciklističke infrastrukture.

Više informacija možete naći na njihovoj fb stranici: facebook.com/BanjaluckaKriticnaMasa