Banjalučki mališani dobili dva nova dječja igrališta

Photo: banjaluka.rs.ba

Dva novoizgrađena dječja igrališta otvorena su u banjalučkom naselju Borik, u ulicama Knežopoljska i Rade Vranješević, kao poklon kompanija “Aragosta Invest”, “Hidrokop”, “Malbašić kompani” i “Gradip”.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je zajedno sa predstavnicima ovih kompanija otvorio igrališta, kazao je da se sa ovim završava ovogodišnja sezona gradnje dječjih igrališta u Banjaluci.

“Sa ovim danas, to je ukupno 12 izgrađenih dječjih igrališta u akciji Grada i društveno odgovornih kompanija. Akciju nastavljamo naredne godine, jer imamo još tri zaključena ugovora za gradnju igrališta, a sa šest kompanija pregovaramo za učešće u akciji. Danas upućujemo zahvalnost za svih 19 kompanija koje su podržale našu akciju”, kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je naglasio, ovo je jedna od najpozitivnijih akcija u ovoj godini, najbolje doživljena i pozdravljena od strane građana.

Podsjetio je da Grad svim zainteresovanim donatorima nudi zemljište za gradnju igrališta i rješava potrebnu dokumentaciju, a donatori biraju lokaciju.

“Razgovaramo o lokacijama na Starčevici, Laušu, Lazarevu i još nekim prigradskim naseljima”, zaključio je on.

Photo: banjaluka.rs.ba