Tri uspješne dame iz BiH dobitnice priznanja “Naj žena XXI veka”

Tri dame iz Bosne i Hercegovine, Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije “ČIP sistemi”, Adriana Basara, novinarka i voditeljka RTRS-a i Enesa Dulić, vlasnica kompanije “Racks Production Bosnia”, dobitnice su priznanja “Naj žena XXI veka” Jugoistočne Evrope, koja se ove godine dodjeljivala u hotelu Zlatnik u Beogradu.

Dodjela priznanja “Naj žena XXI veka” održana je osamnaesti put po redu u organizaciji “Airli-Nivo+” agencije, a ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Kako navode organizatori događaja, ovo priznanje ide u ruke ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu, koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

– Ovo je priča o njima, “naj ženama”, o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave – kazali su organizatori.

Manifestacija “Naj žena XXI veka” zauzima internacionalni značaj i po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope.