Večeras otvaranje Zimzograda!

Večeras počinje peti po redu Zimzograd u Banjaluci, koji će trajati od 1. decembra do 2. januara, a ove godine biće smješten na tri lokacije u srcu grada, i to na Trgu Krajine, u parku Petar Kočić i u ulici Kralja Petra I Karađorđevića.

Manifestacija “Zimzograd” biće otvorena u 18.00 časova, tradicionalnim dolaskom Djeda Mraza i nastupom “Bejb Barbarela benda”. 

Ovogodišnji Zimzograd će se održavati na Trgu Krajine, Parku “Petar Kočić” i Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića od 10.00 do 22.00 časa.

Banjaluka će za doček Nove godine imati tri dana zabave sa regionalnim zvijezdama, a biće i sadržaja za tinejdžere i najmlađe.

Različiti sadržaji, uglavnom za najmlađe, biće organizovani i u Muzeju savremene umjetnosti i Narodnom pozorištu Srpske.

Prvi veći koncert na programu je 27. decembra, a potom slijede tri noći sa muzičkim zvijezdama regiona koje će goste uvesti u Novu godinu.

Svakog dana od 17.00 časova, a vikendom od 19.00 časova posjetioce će u “Veseloj kući” zabavljati di-džejevi, tamburaši, saksofonisti, duo i trio sastavi u okviru “After vork parti”.

U okviru “Zimzograda” i ove sezone će od 1. decembra do 1. februara biti postavljeno klizalište u Parku “Petar Kočić”, za koje je zadužena firma “Akvaled”.

Zbog otvaranja manifestacije “Zimzograd” od 17.00 do 24.00 časa biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.