Novo igralište za banjalučke mališane kod Zelenog mosta

Photo: banjaluka.rs.ba

Novizgrađeno dječje igralište na plaži kod Zelenog mosta u MZ Obilićevo, površine oko 2.280m2, danas su svečano otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Unikredit banke Gordan Pehar, koja je banjalučkim mališanima poklonila ovo igralište.

Unikredit banka je uručila i donaciju Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje koja će biti iskorištena za opremanje vrtića “Marija Mažar”.

Photo: banjaluka.rs.ba

Prema riječima gradonačelnika Radojičića, Unikredit banka je partner Grada u više akcija i projekata, između ostalog vodili su konzorcijum koji je radio na restrukturisnju gradskog duga, a takođe su jedan od sponzora predstojećih novogodišnjih praznika u Banjoj Luci.

“Ovo igralište napravljeno je na tradicinalnom jednom mjestu na kojem Banjalučani u velikom broju borave ljeti, na plaži Abaciji. Vjerujem da će prvo djeca, a zatim i njihovi roditelji biti veoma zadovoljni”, rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da je sasvim izvjesno da će akcija biti nastavljena i u idućoj godini, jer je više igrališta u gradnji, da su u toku razgovori sa novim donatorima, te da ima još lokacija za gradnju.

Photo: banjaluka.rs.ba

Direktor Unikredit banke Gordan Pehar izrazio je zadovoljstvo učešćem u akciji, te naglasio da se nakon mjesec dana gradnje došlo do još jednog igrališta u gradu.

“Na igralištu smo kroz forme i oblike omogućili djeci sa različitim potrebama da imaju jednak pristup igralištu i na taj način, poštujući visoke standarde inkluzivnosti, osigurali  bezgranično zadovoljstvo i igru na ovom prostoru”, naglasio je Pehar i dodao da su za ovu investiciju izdvojili više od 50.000 KM.

Igralište na plaži kod Zelenog mosta planirano je za djecu od dvije do 12 godina i sadrži grupu različitih igračaka koje, između ostalog, služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanja straha od visine, a istovremeno pružaju zabavu i rekreaciju. Pojedine sprave za igru prilagođene su djeci sa posebnim potrebama.