Tri velika koncerta za novogodišnje praznike u Banjaluci

Photo: ilustracija

Banja Luka kao regionalni lider turizma sa bogatom zimskom turističkom ponudom i drugačijim konceptom proslave novogodišnjih praznika – neke su od novina, koje očekuje ne samo Banjalučane, nego i sve one, koji posjete naš grad u ovom periodu.

Gradonačelnik Igor Radojičić predstavio je danas novi koncept proslave novogodišnjih praznika i najavio tri velika koncerta sa regionalnim muzičkim zvijezdama.

Koncerti na otvorenom počinju 30. decembra, kada će nastupiti Ivana Peters i Sergej Ćetković, doček nove godine (31. decembra) je sa Lukijanom Ivanovićem, Leksington bendom i Nikolom Rokvićem, a treći dan, odnosno 1. januara nastupaju Toni Cetinski i Dženan Lončarević.

– Naš cilj jeste da se Banja Luka pozicionira na regionalnu mapu i da svi oni koji privređuju u ovom gradu imaju na neki način od toga koristi. Zato smo nastojali da pripremimo dobar program, da dovedemo muzičare sa cijelog ovog prostora odakle nam i dolaze gosti. Najviše njih je iz Slovenije, Hrvatske i Srbije i siguran sam da će moći da izaberu ono što žele da čuju i vide – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Današnjom konferencijom najavljeno je 45 dana zimskih dešavanja u našem gradu, koja počinju 1. decembra Zimzogradom, i traju sve do 15. januara 2018. godine.

Kako je naglasio, određen efekat je već postignut, jer prema riječima ugostitelja – gotovo svi smještani kapaciteti za novogodišnje praznike su rezervisani.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su i muzičari Dženan Lončarević, Lukijan Ivanović i članovi Leksington benda, koji su pozvali sve Banjalučane i njihove goste da dođu u naš grad i uživaju u bogatom programu.

Bojan Vasković iz Leksington benda najavio je za novogodišnju noć malo drugačiji program, za koji je rekao da će biti veseliji kakav i priliči za tu noć.

– Vjerujem da će sve biti na visokom nivou, jer vidim da je i gradonačelnik sve to ozbiljno shvatio i da će se potruditi da cijela organizacija bude na zavidnom nivou. To je još jedan od razloga našeg zadovoljstva što ćemo u novogodišnjoj noći uveseljavati sve Banjalučane i njihove goste – naglasio je Vasković.

Dženan Lončarević je takođe obećao dobru žurku.
– Srcem i dušom pozivam sve one koji žele da se dobro provedu, da dođu u Banju Luku jer je program dobro osmišljen i da sve tri noći imaju dosta dobroga za vidjeti i čuti – poručio je Lončarević.

Lukijan Ivanović izrazio je zadovoljstvo što će otvoriti koncert u novogodišnjoj noći, te istakao da će to biti nezaboravna noć u Banjaluci.

Današnjom konferencijom najavljeno je 45 dana zimskih dešavanja u našem gradu, koja počinju 1. decembra Zimzogradom, i traju sve do 15. januara 2018. godine.

U ove praznike biće uključeni i proslava Dana Republike i Pravoslavne nove godine. Na više lokacija u gradu biće organizovani različiti sadržaji, uglavnom za najmlađe.

Organizaciju novogodišnjih praznika u Banjaluci vodi Gradska uprava, uz podršku sponzora: kompanije m:tel, Banjalučke pivare, Unikredit banke, Šparkase banke, Škode, Hotela Vidović i Elta-kabela, navodi se na sajtu Grada Banja Luka.