Završen prvi Sajam za djecu i porodicu u Bijeljini (VIDEO)

Mališani iz Bijeljine i okoline uživali su proteklog vikenda u bogatom programu prvog bijeljinskog Sajma za djecu i porodicu uz mnoštvo zabavnih, edukativnih i sportskih sadržaja.

Dvodnevni događaj je u cijelosti bio namijenjen djeci i porodici, a mališane su, uz sportski i festivalski program, pjesmu, ples i igru, čekali pokloni izlagača, sajamski popusti, snižene upisne članarine za razne školice, akcijska izdanja dječjih knjiga i druga iznenađenja. 

Sajam je predstavio veliki broj izlagača, vrtića, školica glume, sporta, kreativne radionice i druge zanimljive sadržaje, a najmlađi sugrađani bili su presrećni.

Menadžerka Sajma za djecu i porodicu Nikolina Aničić je naglasila da Bijeljina zaslužuje da ima svoju zabavno-eduktivnu manifestaciju za mališane i da na taj način bude uvrštena u regionalnu mapu gradova koji su spremni da izađu u susret potrebama djece i porodice u cjelini.

“Do sada smo tri puta organizovali sajam u Banjaluci i odlučili smo da Bijeljina bude prvi grad na koji ćemo staviti akcent. Uspješno smo organizovali sajam uz pomoć naših prijatelja sponzora i gradske uprave, a presrećni smo jer je odziv roditelja i djece ogroman”, kaže Aničić.

Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Bijeljina, ističe da je značaj Sajma za djecu i porodicu velik, jer se ovim putem daje podrška porodici kao osnovnoj ćeliji društva i poboljšavaju uslovi života, a mališanima daje drugačiji svijet, šareniji, ljepši, zabavniji.

Fokus Sajma stavljen na promociju potreba djece i njihovih roditelja, odnosno cijele porodice, kako bi sjećanje na djetinjstvo bilo još ljepše i kako bi roditeljima bila omogućena podrška u njihovoj najvažnijoj životnoj ulozi.

Podršku prvom Sajmu za djecu i porodicu u Bijeljini dali su Grad Bijeljina i Kancelarija gradonačelnika, kompanija m:telBiotechnology & Genetics, kao i druge zvanične ustanove i kulturni centri, a generalni medijski pokrovitelj ove manifestacije bila je Radio Televizija BN.