Upoznajte se sa zabavnim učenjem stranih jezika: BERLITZ vas poziva na “Dan otvorenih vrata”

“Ako se nekome obratiš jezikom koji razumije, to dopire do njegove glave. A ako mu se obratiš na njegovom maternjem jeziku, to dopire do njegovog srca” – Nelson Mendela

Banjalučka škola stranih jezika Berlitz organizuje “Dan otvorenih vrata” 30. avgusta u 17:30 časova, a ono što vas očekuje su besplatni zabavni i kreativni sadržaji na engleskom, njemačkom i italijanskom jeziku, demo časovi sa djecom i tinejdžerima, besplatna testiranja, upoznavanje sa istorijom škole, predstavljanje programa i knjiga za djecu predškolskog, školskog i tinejdžerskog uzrasta… 

Učimo i zabavljamo se u Berlitz školi stranih jezika

“Kakva je korist od učenja jezika, ako ga neće kasnije upotrebljavati?”, “Kada je najranije doba kada djeca mogu početi da uče strane jezike?”, “Zar im se neće pomješati ako uče dva strana jezika u isto vrijeme?” – ovo su neka od najčešće postavljanih pitanja, a evo i kratkih odgovora koje su pripremili iskusni predavači Berlitz škole stranih jezika:

Engleski jezik u današnje vrijeme smatra se “lingua franca”, to je jezik koje je široko zastupljen kako u školskom sistemu, tako i u vannastavnim aktivnostima. Vaše dijete će steći, prije ili kasnije, barem osnove, ako i ne postane fluentno u engleskom jeziku.

Njemački jezik za djecu i tinejdžere u današnjem okruženju predstavlja više od zabave i dodatne vanškolske aktivnosti. Da li ste znali da se riječ Freundschaftsbezeigungen, koja označava prijateljske veze i odnose, najčešće koristi na Oktoberfestu? Ili da, na primjer, na njemačkom možete izmišljati otkačene pridjeve ili složene riječi ili riječi koje su toliko dugačke da imaju sopstvenu perspektivu, kako je to primjetio Mark Tven.

Šalu na stranu, osim što predstavlja najvećeg evropskog spoljnotrgovinskog partnera Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačka je i najveća ekonomija u Evropi. Ekonomska, kulturološka i na kraju istorijska povezanost našeg podneblja sa zemljama njemačkog govornog područja sve više ukazuju na značaj i jednog i drugog jezika u odrastanju djece.

Učenje o umjetnosti u zemlji koja je inspirisala Mikelanđela? Skorašnji izvještaji UNESCO-a pokazuju da se više od 60% svjetskih umjetničkih djela nalazi u Italiji.

Italijanski jezik je osnova za istraživanje i izučavanje na području istorije umjetnosti, književnosti, arheologije i filozofije. Studenti i polaznici italijanskog jezika su fascinirani muzikalnošću samog jezika, jednostavnosti glasova i šarmantnošću riječi. Kada im riječi nisu dovoljne, Italijani koriste gestikulaciju rukama  i facijalne ekspresije koje na kraju ruše sve barijere u komunikaciji. 

Prema riječima Nelsona Mendele “Ako se nekome obratiš jezikom koji razumije, to dopire do njegove glave. A ako mu se obratiš na njegovom maternjem jeziku, to dopire do njegovog srca.”

Kreativnost i igra u službi učenja stranih jezika

Ukoliko vas zanima kako se sve navedeno uklapa u Berlitz školu stranih jezika, prijavite se za “Dan otvorenih vrata” putem e-maila info@berlitzbanjaluka.com, posredstvom kontakt forme na njihovom web sajtu ili na broj telefona 051/ 492-521.

Prilikom prijave, obavezno navedite uzrast djeteta kao i jezik za koji je dijete zainteresovano (engleski, njemački ili italijanski jezik za djecu i tinejdžere). 

Više informacija na berlitzbanjaluka.com