“Baš po mjeri”: Modna revija žena sa invaliditetom u Banskom dvoru

Modna revija žena sa invaliditetom “Baš po mjeri” održaće se 28. novembra u KC Banski dvor, sa početkom u 20:00 časova, kada će se u ulozi modela naći 18 žena sa različitim vrstama invaliditeta.

One će najprije nositi kreacije banjalučke kreatorke Slađane Grujić, kreirane “Baš po mjeri” svake učesnice, a potom i vjenčanice studija “Hera” uz mušku pratnju javnih ličnosti kao i muškaraca sa invaliditetom.

– Ovom revijom se nastoji ukazati na važnost samostalnosti i njenu ulogu u svakodnevnom životu, pokazati da je ljepota jedinstvenosti i različitosti univerzalna vrijednost i da moda treba i može biti dostupna svima, te da žene sa invaliditetom imaju slobodu da biraju i da budu ono što žele, hoće i mogu – ističu u pozivnici organizatori revije, Psihološki centar “Sense”.

Revija je organizovana u saradnji sa odbornicom u skupštini Grada dr Snežanom Kutlešić-Stević, a podršku je pružio i veliki broj pojedinaca koji su svojim doprinosima i volonterskim radom pomogli da se održavanje revije realizuje bez utroška finansijskih sredstava, navodi se na facebook pozivnici ovog događaja.