Promotivna biciklijada “Banjalučke kritične mase”

Photo credit: facebook.com/CentarZaZivotnuSredinu

Prva biciklistička vožnja Banjalukom u organizaciji građanske inicijative “Banjalučka kritična masa” održaće se u petak 27. oktobra sa početkom u 18 časova.

Okupljanje učesnika počinje od 17:30, a početak vožnje je planiran sa parkinga kod kafića Wimbledon u parku Mladen Stojanović, gdje će se vožnja i završiti nakon rute od 6 km po širem centru grada.

“Banjalučka kritična masa” je mjesečni događaj koji će ubuduće, svakog zadnjeg petka u mjesecu, okupljati ljubitelje i korisnike bicikla sa ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju, te zagovaranju unapređenja biciklističke infrastrukture.

“Pozivamo sve zainteresovane vozače bicikla, mlađe i starije, velike i male da nam se priključe u veseloj vožnji koja će se osim ovog petka organizovati svakog posljednjeg petka u mjesecu. Obucite šarene boje, ponesite pištaljke, trube, zvona, hajde da zajedno napravimo malu žurku na biciklima”, piše u saopštenju “Banjalučke kritične mase”.

Vožnja će trajati oko sat vremena, laganom tempom. Za bezbjednost tokom vožnje pobrinuće se policija i redari, a na učesnike se apeluje da vode računa o svojoj sigurnosti, naročito roditelji koji su odgovorni za svoju djecu na biciklima.

Organizatori podsjećaju da su svi biciklisti koji imaju svjetla (prednja i zadnja) dužni da ih pri prvom sumraku upale, a svi oni koji nemaju da se potrude da imaju neku vrstu osvjetljenja, mačije oči, reflektujuće (fluorescentne) naljepnice ili odjeću.

Za sve informacije posjetite FB stranicu “Banjalučka Kritična Masa”.