Mama intervju: Martina Vrbos

Hrvatsku pjevačicu Martinu Vrbos pamtimo još iz vremena kada je kao curetak pokazala svu raskoš svoga soul glasa, prateći Gibonnija u pjesmi “Libar”, koja i danas vrijedi za jednu od najslušanijih pjesama regiona.

Oduševljenje njenim moćnim vokalom iskazala je i britanska pjevačica Adele, postavivši na svoju zvaničnu web stranicu snimak na kojem Martina pjeva njen hit “One and Only”.

Martina Vrbos je dugo vremena nastupala sa grupom Let 3, Radetom Šerbedžijom, Zoranom Predinom i Đorđem Balaševićem, radila je kao voditelj na MTV Adria te kao TV lice različitih emisija zabavnog tipa, a zadnjih godina okrenuta je svojoj autorskoj muzici.

Ova talentovana riječanka trenutno živi i radi u Beogradu, a proljetos su je posjetile rode te je postala mama malenog Koste.

Šarmantna i duhovita Martina Vrbos za MamaKlik priča o majčinstvu i izazovima trudnoće sa kojima se suočavala.

MamaKlik: Kada počinje a kada završava Vaš dan?

Martina: Počinje u 6 i 30 ujutro, jer se Kosta budi kao vekerica, a završava sa njim u 20 i 30. Nećemo nabrajati noćna buđenja – ne može se on toliko puta probuditi, koliko puta ja mogu ustati! 😀

MamaKlik: Koji vam je nadraži dio dana?

Martina: Pa najdraži dio dana mi je kad on spava. 😉 Kako sam radila cijelo ljeto, taman sam sad počela gledati “Game of Thrones”, tako da o Kostinom spavanju ovisi koliko ću brzo pogledat sezonu.

MamaKlik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Martina: Imam, kako ne. Rekla sam mužu, ako budemo živjeli život u kojem ću ja biti rob djeteta, onda ništa od toga. I tako i jeste. Super smo posložili stvari i kad god mi treba on je tu za mene.

Puno gore su bile priče drugih majki, kao, “vidjet ćeš, tvoj život će stati”. Uvjek sam klimala glavom a u sebi se mislila: “Važi! Nema šanse”. Tako i je’.

MamaKlik: Vaše vrijeme sa sinčićem izgleda…?

Martina: Moje vrijeme sa Kostom izgleda ovako: On duda palac, ja ga ljubim, po cijeli dan mu pjevam, plešem, mijenjam pelene. Klasika… 😀

MamaKlik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju i kako je prošla Vaša trudnoća?

Martina: Pa, mogu reći da sam se iznenadila. Bila sam baš, baš sretna…ali do trećeg tjedna trudnoće.

Nakon 21 dana trudnoće krenuo mi je pakao od 9 mjeseci. Doslovno pakao! Mučnine toliko jake da se nisam 2 mjeseca dozivala svijesti. Povraćanja i mučnine teške 9 mjeseci… Toliko loše stanje da stvarno ne znam kako sam preživjela. Plakala sam svaki dan jer nisam znala kako da si pomognem.

Baš loše iskustvo i voljela bi da se malo viđe priča o tome na koji način da se žena postavi i kako sve da izdrži. Znala sam čuti: “Ma, daj! Ajde, ne može bit’ toliko strašno, sad si ti emotivna pa ti teško pada!” Mislim se u sebi: “Ajde pali…!” Baš užas, užas.

MamaKlik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?

Martina: 
Nakon toliko teške trudnoće, meni je sve palo predivno.Došla mi je mama iz Rijeke i bila sa mnom mjesec dana. Nije mi pomagala oko bebe, nego je pomagala meni u smislu da me najbolje nauči kako da sve pohvatam. Naravno, kuhala mi je i radila sve da ja stanem na noge.

Donijeli su 10 kila svježe ribe iz Rijeke, tako da me je mama vratila u život. 😀

MamaKlik: Šta savjetujete drugim mamama?

Martina: Jao, ne znam. Ne znam koliko sam spretna mama da mogu savjetovat sad nešto. Ipak sam mlada mama. Al’ mogu ovo, na primjer: Nemojte zapostavljat muževe.

Slušala sam, kao, “vidjet ćeš kad se dijete rodi, samo ćes htjet’ biti sa njim, i shvatit ćeš sta je smisao života”… Mogu vam reći da je to glupost. Svaki period u mom životu je imao smisao i ne želim biti samo oko djeteta. Želim posložiti stvari tako da sve mogu.

I, kako sam došla kući, muž mi je bio još privlačniji. Sad ga tek volim još više.

MamaKlik: Kako uspijevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Martina: Lagano. Baš. Cijelo ljeto sam radila. Nema stajanja. Moj posao počinje u 22h, najranije. Kostu okupam, sredim, i idem… Tata bude s njim, i dok se ja vratim on još uvijek paja.. I kad ustane, eto mene u punom sjaju! Nema šta – polumrtva al s osmijehom! 😀

MamaKlik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži a najbrži recept?

Martina: Hm, pa sad ću vam reći… Samo tren, da vidim koji je broj dostave ID restorana… 😀 😀

Kosti se kuha, nema šta. Tek je peti mjesec, pa smo na kašicama. Polako, sve će doć’ na red.

MamaKlik: Vaš životni moto?

Martina: Jao, pitate ribu u horoskopu životni moto?! Ja ih svaki dan promijenim bar deset, tako da se to ne broji… Nisam relevantna za takav odgovor. 😀