Animacikl 2: Zabavan spoj biciklizma i pokretnih animacija

Drugi po redu Animacikl održaće se u nedjelju 24. septembra sa početkom u 20:00 časova, sa polaznom tačkom ispred Akademije umjetnosti u banjalučkom Univerzitetskom gradu (Kampus).

Animacikl je projekat studenata i profesora smijera Animirani film, Akademije umjetnosti UNIBL, koji predstavlja zabavan spoj vožnje biciklima i digitalne projekcije u urbanom prostoru grada.

Biciklisti i pješaci koji se pridruže Animacikl povorci, moći će da uživaju u pokretnim projekcijama animacija koje će se u vožnji pojavljivati na fasadama zgrada, ogradama, ulicama, parteru i drveću.

Kao što je najavljeno, okupljanje je predviđeno za 20:00 časova ispred Akademije umjetnosti u Kampusu; prva projekcija biće održana na igralištu kod OŠ “Branko Ćopić” u Boriku u 20:20, druga projekcija u Gospodskoj ulici u 21:00 čas, a treća ispred Muzeja savremene umjetnosti RS u 21:30.

Učesnici Animacikla mole se da:

  • Ne pretiču četvorocikle sa projektorima
  • Poštuju saobraćajne propise
  • Slušaju redare na početku i na kraju kolone
  • Koriste signalizaciju za noćnu vožnju
  • U Gospodskoj ulici siđu sa bicikla

Pješaci mogu da se prošetaju dio rute, jer će se povorka kretati polako, ili da pričekaju na predviđenim punktovima kako bi zajedno pogledali projekcije filmova.

Obavezno pogledajte sjajnu atmosferu sa prvog Animacikla:

Mapu rute sa satnicom možete vidjeti na slici ispod:

Photo: facebook.com/animiranifilmAUBL