Popularne torbe za “mačke iz visokog društva”

Nekad se čini da se žene praktično rađaju sa torbama.

I najmanje šmizle, tek što su prohodale, a već nose pink torbice sa princeskim aplikacijama i printovima. Trend se nastavlja kroz odrastanje, školske dane, tinejdžerstvo, i sve dalje, i dalje, odlaze stare torbice, a dolaze nove, mijenjajući izgled i sadržinu, prema potrebama svoje vlasnice.

Biramo ih prema funkcionalnosti i ljepoti, uvijek imamo neke svoje vječne favorite, a kad se zacopamo u ljepoticu sa izloga, ne libimo se potrošiti i koju kintu više.

Ćutke nose sve ono što smo naumile natrpati u njih, predstavljaju ukrasni dodatak na odjevnu kombinaciju, a nerijetko i statusni simbol, jer žena ženi uvijek gleda u torbu. I prosto ih volimo, a ta metafizika je neobjašnjiva. Bez torbe nikuda. Pa onda i ne čudi što su žene tako vezane za njih.

E, pa kada su toliko bitne, ajde da istražimo šta im zvijezde predviđaju za sezonu 2017.

Dizajneri u ove godine fokus stavljaju mikro i maksi torbe, ali kada kažemo mikro i maksi mislimo na ekstremno male ili velike dimenzije.

Ljupke minijature oštrih linija ili u obliku voća, jedva su velike da u njih stanu ruž, telefon, kreditna kartica i nešto sitniša. Sasvim dovoljno, reklo bi se, ne moramo uvijek da nosimo svu svoju imovinu na ramenu.

U ponudi su i za nijansu veće torbice, na preklop, u obliku pisma, one koje se nose u ruci, za ručku ili preko ramena. Elegantne i optimalnih dimenzija, savršen su izbor za specijalne prilike.

Ko bi odolio mini verziji Hermes ciklama torbice, ili maslinastoj Diesel vrećici?

Upadljivo velike torbe uglavnom dolaze u nježnim pastelnim bojama, bijeloj ili crnoj varijanti, ili popularnoj žutoj.

Popularni predimenzionirani vrećasti oblici unijeće dozu ležernosti u vaš autfit. Ne natrpavajte ih. Ljepše izgledaju sa smežuranim viškom materijala, a i ne morate zbog modnog trenda da zakazujete termin kod masera. :))

Sa XXL torbama čistih linija i jasne forme izgledaćete vrlo odlučno.

Isti efekat odlučnosti ali i istaknute ženstvenosti, ostvarićete sa tašnama ukrašenim lancima i metalnim dodacima.

Metal može biti iskorišten i za popularne prstenaste rukohvate na tašnama, poput Chloe na fotografiji, čiji oblik nas vraća u pedesete godine prošlog vijeka.

Sjajno su rješenje i torbice sa remenom za ruku, koje su dizajnirane tako da zaista postaju dio vas. Lake su za nošenje i apsolutno šik, pa predstavljaju pravi izbor za mačke iz visokog društva.

Uz intenzivnu žutu Salvatore Ferragamo torbu, neće vam trebati dodatni nakit.

Remen može biti ukrašen i nazivom brenda, a različiti natpisi su popularni i na drugim modelima torbi.

Nazivi, simboli, logotipovi, mogu se pojaviti u obliku printa, patchworka, metalnih kopči, ušivenih šljokica ili veza koji je naročito aktuelan u 2017, pogotovo ako je urađen na satenskoj podlozi.

Raskošne vezene torbe mogu da vuku na orijent, da budu ukrašene ornamentima, cvijećem, kao velika bijela Fendi tašna, ili da nose simboliku ljeta, poput Zarine tašne sa palmama, egzotičnim voćem i pticama tukanima.

Popularni ukrasi na torbama su razni. Možete birati između kićanki, pompona, resa, visećih novčaničića, pa čak i krznenih privjesaka.

Pojedini dizajneri preporučuju torbe od vještačkog krzna, bez obzira što ovaj materijal nije baš tipičan za ljeto.

Živahne resice ne moraju biti od kožnih trakica. Dopušteni su i drugi materijali, samo je važno da plešu pri pokretu.

Posebnu pažnju privlače torbice u obliku igračaka ili nezamislivo blesavih oblika, poput Zarine pizze, simpatičnog Diorovog robota, ili muzičkih i klikeraških Dolce&Gabbana tašni u vidu instrumenata ili Rubikove kocke.

Mede, sladoledi, Elvis Presley, nasmijani novčaničići, palme, Fendi čupave lutkice…svašta može da se nađe na ovogodišnjim torbama!

Ultimativni hit sezone je obična mrežasta torba-ceker, koju hvale popularni magazini Vogue i Elle, a koja ne košta više od 5 dolara.

Na slici ispod, u desnom gornjem uglu možete da vidite stilizovanu verziju ribarskog cekera.

Tražene su i prirodne pletene ali i transparentne torbe od vinila.

I ove sezone nose se raznobojni ruksaci, ali i praktične torbe oko struka.

Torbice oko struka su divno rješenje da malo odmorite ruke i da šetate opušteno poput djevojčurka.

Praktičnu svrhu imaju i eksterni novčanici, koji će vam doslovice olakšati život jer, recimo, na zvizganu nećete morati prekopavati torbu u potrazi za sitnišem, dok se friško natočeni sladoled lagano topi.

Za dame koje su vične klasičnim modelima, tu su upečatljivo crvene, poput Armanijevih tašni, univerzalne crne, kao što je Celine kroko-torba, ili bijele Carven sa zmijskom šarom.

A možete da birate i modele smirenih prirodnih tonova poput rojal plave i maslinaste Salvatore Ferragamo torbe, veličanstvene Hermes braon tašne.

Popularna žuta boja je ukrasila i ovogodišnje modele torbi, a naročito je favorizuju Valentino i Max Mara.

Skupe ili jeftine, važno je da služe svrsi i da nam pristaju. Birajući pristupačnije modele, uvijek ste u prednosti, jer si možete dopustiti više različitih ljepotica koje ćete tokom sezone mijenjati zavisno od prilike i odjevne kombinacije.

Photo: pinterest.com