Šorcevi: modni imperativ ljeta! Moda za tinejdžerke i mame

Šorcevi su bili i ostali modni imperativ vrućih ljetnih dana!

Od džinsa, ili nekog drugog materijala, učiniće da se osjećamo cool, bez obzira da li smo na plaži, u gradu, u dnevnoj ili večernjoj varijanti.

Šorc je evergreen modnog svijeta, a najbolje od svega je što ne morate nužno da ga kupite, već možete ga napravite od iznosanih, starih farmerica.

Vintage denim imaće poseban šarm, a kako je ovo lista prijedloga za naše tinejdžerke, podsjećamo mame da se pridruže svojim kćerkama i zajedno pronosaju ovaj univerzalni komad garederobe.

Najbolje od svega pristajaće vam kompliment da izgledate kao sestre. :))

Na koje sve načine možete kombinovati zahvalne šorceve:

Na plaži možete da se pojavite obučene kao kraljice: kratke šorciće i basic majice upotpunite lepršavim, raskopčanim kimonom od svile ili tila. Slično možete da upotrijebite i kraći kaftan, sa kojim ćete ostvariti sjajan efekat. Dodatan plus za ove gornjake je što možete da ih nabacite preko kupaćeg kostima i skoknete do obližnje kafića po osvježenje.

Sa nakitom možete eskperimentisati po želji, ili – još jednostavnije – odaberite šorceve i majice obrubljene čipkom, koja sama po sebi predstavlja ukras.

Pojednostavljena varijanta odlaska na kupanje, ne mora biti ništa manje egzotična: ultimativni must ove sezone su kratko sječene crop-top majice za mlade, a možete birati one sa neonskim bojama, u fazonu ’80. godina.

“Povratak u osamdesete” je takođe neizbježan u sezoni 2017, a drečave boje istaći će preplanulost onih koji ih nose.

Druga, opuštenija, mladalačka verzija popularnog crop-topa jesu oni sa duhovitim natpisima. Šorc, kratka bijela majica sa printom i bijele starke, savršena su kombinacija za razdragane tinejdžerke!

Kada smo kod neizostavne ljetne bijele, mini-šorcevi i minimalna bijela proizvešće maksimalan efekat urednosti i svježine. Majice mogu biti jednobojne, ili ukrašene floralnim motivima, a volani i obnažena ramena naročito su popularni ovoga ljeta.

Sjajan kontrast napraviće totalno ofucani teksas šorcevi u paru sa sofisticiranim bijelim majicama ili damskim košuljicama bez rukava, ukrašenim čipkom i mašnicama u okovratnom dijelu. Ukoliko pri ruci nemate baš ovako ukrašen model majice, jednak efekat će proizvesti i ultra tanki kožni čokeri – ogrlice koje su naročito popularne među djevojčicama i djevojkama.

Totalno ljupko izgleda i kombinacija prethodna dva prijedloga: karnerići, odnosno volančići, čipka, gola ramena, sa ili bez pufnastih rukava, čokeri, pa sve to na džins i jednostavne kožne sandalice braon boje. Možete da birate žutu, kao boju sezone, ili recimo nježnu, prljavo-rozu – u svakom slučaju djelovaće apsolutno šik.

Mada mladi najviše vole teksas, šorcevi ne moraju da budu od ovog materijala. Pogledajte savršenstvo i mladalačku razigranost ovih raznolikih platnenih kombinacija:

Eksperimenti sa platnenim šorcevima mogu da odišu boemskom rapsodijom, ali oni mogu da se nose u i svedenijoj varijant: crno-bijelo, kao jednobojni kratki kombinezoni, ili u vidu monohromatskog pretapanja bijele i, recimo, smirenih azurnih nijansi karnera, čipke i šlinganog, toledo veza. Sa golim ramenima, neizostavno :))

Čipkane majice sa dužim visećim rukavima, heklani kardigani, platnene cvjetne ili kožne jaknice sa resama naprosto se vole sa teksas šorcevima. Bura ili večernja svježina, ne mogu nam ništa; osjetljivi dijelovi biće utopljeni, a šorc će ispoštovati ljetnji outfit.

Ovogodišnji modni trendovi ne samo da dozvoljavaju, nego i priželjkuju majice sa istaknutim, predimenzioniranim logotipovima različitih brendova. Nositi se mogu i šorcevi sa tregerima (volimo osamdesete), vezivati karirane košulje oko struka, a posebno su dobrodošli nazivi rock’n’roll bendova. Takvi t-shirt modeli u kombinaciji sa šorcevima, nose dozu mladalačkog bunta i energije.

A, rock će – kao i šorc – ostati vječno u fazonu! I vječno mlad. Iskreno se nadamo 😉

Photo: www.pinterest.com