Večeras modna revija „Prepoznaj ženu u meni“ ulaz slobodan

Večeras 29.11.2016. godine u Muzeju Savremene umijetnosti Republike Srpske, sa početkom u 19 časova, održaće se jedinstvena modna revija pod nazivom „Prepoznaj ženu u meni“.

Ova revija je zaslužila posebnu pažnju javnosti i nosi predznak jedinstvenosti jer fokus stavlja na 25 žena koje nose modne kreacije, a među njima su žene sa invaliditetom i žene bez invaliditeta, prepoznate po svom doprinosu zajednici. To su žene iz različitih profesija, različitih godina, visina, konfekcijskih brojeva, žene iza kojih stoje mnogobrojne uloge i priče, koje će svojim primjerom pokazati da se ljepota i jednakost nalaze u našoj različitosti. U okviru revije će biti prikazane modne fotografije žena sa invaliditetom na temu stila 20-ih godina koje će ostati kao uspomena i podsjetnik ženama sa invaliditetom na to kako divne one zaista jesu.

Organizator ove neobične modne revije je Udruženje žena sa invaliditetom NIKA u saradnji sa Muzejom savremene umijetnosti RS.

Reviju će otvoriti Gradonačelnik Banje Luke gospodin Igor Radojčić, dajući time značaj događaju organizovanom uz puno podršku zajednice koje se ogleda u pomoći koju su pružile institucije, kompanije, pojedicni i pojedinke među kojima su: Muzej savremene umijetnosti RS, Tvornica obuće „Bema“, MM Invest, Grawe osiguranje, restoran Integra, Studio Design, APP electronic, butik Anastasija, Majkić d.o.o., Lanaco, Sportski centru Borik, Roraty club Gloria, M:tel, odbornica u Skupštini grada dr Snežana Kutlešić Stević, te mnogobrojna ekipa šminkerki, frizerki, fotografa i drugi.

Ciljevi ovog događaja su: da se ukaže na položaj žena sa invaliditetom kao višestruko marginalizovane društvene grupe i utiče na promijenu načina percepcije žena sa invaliditetom kao neženstvenih i slabih, da se poveća senzibilitet društva na različitosti, te se ukaže na potrebu obezbjeđivanja adekvatnih usluga u zajednici kako bi se svim ljudima omogućilo da iskoriste sve svoje potencijale.

Važna poruka koju nosi ove revija odnosi se na snagu solidarnosti, razumijevanja i mogućnosti iskorištavanja postojećih potencijala u zajednici kako bi se pokrenule akcije koje zajednicu mijenjanju na bolje.

Događaj je otvoren za sve koji žele prisustvovati, a ulaz je slobodan.