Kako je nastao brend za tinejdžerke – VanyaMay?

Pretvarti iz svoje mašte nešto u stvarnost je ono što je osnova kreativnosti. Kad je riječ o kreiranju nečega što će i drugi poželjeti da ponesu, a ovdje govorimo o odjeći za djevojčice i tinejdžerke, kreiranje je uzbudljiv i zabavan rad. Praćenje modnih trendova, kao osmišljavanje novih stvari je u opisu posla. Sve to ali i mnogo više svakodnevno sa mnogo volje i entuzijazma obavljaju dvije mlade majke Maja Davidović i Vanja Sovilj Kršić. Maja je po profesiji dipl.inž poljoprivrede i majka četvoro predivne djece a Vanja je po profesiji diplomirani ekonomista i majka dvije prekrasne djevojčice. Obe su upravo u svojim djevojčicama pronašle inspiraciju ali i uočile potrebu za novitetima koji bi zadovoljili sve zahtjevnije, modno osvještene generacije koje stasavaju, te tako uplovile u dizajnerske vode napravivši modni brend VanyaMay.

Već prvom kolekcijom za proljeće/ljeto 2016. napravile su pravi bum na lokalnom tržištu. Za to je zaslužna fuzija stilova koje su uspjele objediniti u svojim modelima koji su istovremeno sofisticirani ali i dječije razigrani, jer je to crta koju modne linije za naše najmlađe nipošto ne smiju izgubiti. Koketiranje sa bojama, uklapanje naizgled međusobno nespojivih dezena, mnoštvo detalja je ono što karakteriše svaki pojedini odjevni predmet koji izađe iz radionice ovog dvojca. Ako tome dodamo izuzetan kvalitet tkanina, sasvim je jasno zašto su u vrlo kratkom vremenu VanyaMay kreacije postale omiljene djevojčicama ali i njihovim majkama koje nerijetko zatraže identičnu kreaciju u svojoj veličini što cijeloj priči daje dodatni šarm i predstavlja VanyaMay kao brend za porodicu. Prvobitni uspjeh se pokazao kao sve samo ne početnička sreća, te su ubrzo uslijedili upiti iz regiona i potražnja je u stalnom porastu. Tome je svakako doprinjela i naredna  kolekcija ColourPop za jesen/zimu koja je opravdala ukazano povjerenje te su mnoge princeze upravo u VanyaMay dizajnu po prvi put sjele u školske klupe. Naravno Vanja i Maja naporno rade svakodnevno osmišljavajući i stvarajući nove kreacije, prvenstveno uzivajuci u stvaranju istih ali i kako bi opravdali povjerenje svojih kupaca.
Mnogo polažu i na to da njihovi kupci  budu uvijek obavješteni o narednim planovima i novitetima te se posebna pažnja obraća na ažuriranje informacija na društvenim mrežama gdje se u svako doba mogu pronaći fotografije kreacija i dobiti informacije ali i naravno plasirati narudžbe.
Sve informacije o modelima  kao i još predivnih fotografija možete pronaći na VanyaMay

Napisala: Maja Davidović