Kako se našminkati za dnevnu varijantu?

Odlike dnevne šminke
Dnevna šminka se razlikuje od večernje i scenske šminke. Ona blago naglašava ono najljepše na vašem licu i ujedno prikriva sitne nedostatke. Pravilo kod dnevnog šminkanja : MANJE JE VIŠE!
Da biste se pravilno našminkali ujutru prije izlaska iz kuće, potrebno je da ste lice veče prije očistili od šminke i stavili noćnu hidratantnu kremu.

Šta vam je potrebno za šminkanje i kako se našminkati?

Prije nego krenete sa nanošenjem šminke, potrebno je lice umiti, posušiti i nanijeti hidratantnu kremu. Nakon toga nanesite buder u nijansi vaše kože. Zatim slijedi rumenilo, za dnevnu varijantu se koristi boja breskve ili blago ružičasta, kako lice ne bi izgledalo prenaglašeno. Rumenilo blago nanosite (velikom pufnastom četkom) na jagodične kosti, malo na čelo, malo na bradu. Nakon toga, oči ukrasite nekom sjenkom, blaže boje i završite maskarom. Na usne možete nanijeti svjetliji ruž i malo sjaja i vaš dnevni “look” je gotov!

Još je bitno…

Obrve treba da su uredno oblikovane, kosa čista i oblikovana. Posebnu pažnju treba obratiti na zube jer najbolja šminka ne može popraviti osmijeh ako zubi nisu blistavi. Urednost, decentnost i umjerenost su odlike dnevnog izgleda!

Kako kombinovati boje da dobijete savršen outfit?!

 

Ovo će biti najpopularnija frizura u 2021. godini a pristaje svima

U 5 koraka do originalnog ukrasa: Mašnice uz pomoć viljuške