Poslovni outfit: Izgledajte MOĆNO na radnom mjestu!

Kakvu poslovnu garderobu i kakav stil odabrati a da izgledate baš moćno na radnom mjestu, bez obzira na vaše godine? Pročitajte u nastavku

Kada je u pitanju poslovni kodeks oblačenja, većina žena voli da igra “na sigurno”. Klasični kostimi, jednobojne haljine i ženska odijela su uvijek dobar izbor za poslovne prilike, ali vas podsjećamo da cijelu priču možete da unesete malo više osobnosti. Pored toga što vam jutarnje spremanje za posao neće biti dosadno, izbor prave odjeće može da poveća vaše samopouzdanje i odvažnost u svakodnevnim poslovnim izazovima.

Evo sa kojim sve detaljima možete da unesete osvježenje u svoj poslovni outfit:

1. Kožne pantalone na radnom mjestu

Začinite svoj radni dan tako što ćete klasične crne hlače zamijeniti kožnim pantalonama. Možete da ih kombinujete sa jednostavnim košuljama i blejzerima ili laganim vestama i naravno – salonkama. Pun pogodak za chic izgled i u radno vrijeme.

2. Klasični crni blejzer za sve prilike

Investirajte u ovakav komad odjeće i nećete se pokajati. Zapravo, nećete se kajati u modnim sezonama koje su pred vama, jer je klasični blejzer bezvremen kao i evergreen muzika. Nosiv je u svim prilikama i u gotovo svim kombinacijama, bilo da ga sparujete sa uskim ili zvonastim pantalonama na peglu, ili pak suknjama i haljinama. Zahvalan je i za neformalne prilike, u kojima će vas pretvoriti u pravu street fashion kraljicu. Dakle – dupli pogodak! Pogledajte:

3. Crne salonke su ultimativni must

Djevojka nikad ne može imati previše crnih salonki. Moćne u svojoj jednostavnosti, crne salonke će dodati posebnu eleganciju svakoj odjevnoj kombinaciji. Dakle, bilo da se nalazite u kancelariji ili na poslovnom sastanku, crne štikle su sjajan izbor koji dobro funkcioniše sa svim kombinacijama, od damskog odijela do suknje ili haljine.

4. Džombaste ogrlice simbolišu smjelost i samopouzdanje

Nakit je univerzalni alat neverbalne komunikacije sa kojim nekom govorite ko ste, bez izgovorene riječi. Ako želite da ostavite poseban utisak na nekoga, intezivirajte svoj izgled tako što ćete odjevnoj kombinaciji dodati upečatljivu ogrlicu ili naušnice. Vjerujte, vaši poslovni saradnici će automatski osjetiti vašu smjelost i samopouzdanje.

5. Odjeća od materijala za odijela

Bluza ili haljina od klasičnog materijala koji se koristi za izradu odijela, učiniće vas istovremeno i moćnim i ženstvenim.

Bilo da birate tanku vunu,

  • kašmir,
  • pamuk,
  • svilu ili
  • baršun, nećete pogriješiti.

Na poslu ih nosite sa blejzerom i baletankama, za veče kao dodatak birajte visoke potpetice. Svilenom košuljom, recimo, možete upotpuniti večernju haljinu i pretvoriti je u neobičan kancelarijski outfit. Bilo kako bilo, gornjaci i haljine izrađeni od klasičnih materijala biće savršen dodatak vašem ormaru.

6. Čizmice do gležnja kao bastion dobrog stila

Gležnjerice su bezvremene! Savršene za svaki dan, svaku priliku, pa i za svako godišnje doba. Možemo ih kombinovati sa:

  • uskim krojevima hlača,
  • kropovanim pantalonama
  • pantalone sa širokim nogavicama
  • Sa haljinama
  • Sa suknjama.

Jednostavne su, nosive u svim prilikama, elegantne i iznad svega udobne. Ženstveno ističu listove na nogama ali dodaju i pomalo onog “frajerskog” looka, gradeći potreban poslovni gard.

7. Uzorci na haljinama za poslovne prilike

Ako tražite najjednostavniji a najzabavniji komad odjeće za posao, to su definitivno haljine sa uzorcima. Ženstvene i nekonvencionalne, a opet adekvatnog kroja za poslovne prilike. Možete da se odlučite za one formalnije, koje geometrijski prate liniju tijela, za tufnice ili lepršavi, cvjetni boho stil. Njihova isključiva prednost je u tome što su interesantne, udobne i nećete se smarati ispred ormara trošeći vrijeme na sparivanje gornjeg i donjeg dijela.

8. Strukturirane torbe – stroge i elegantne

Stvar je jednostavna: ljudi naprosto poštuju ženu s ozbiljnom strukturiranom torbom. Pored toga što dodaju mrvu strogoće, odlučnosti i profesionalizma u vaš outfit, ovakve torbe su izvrsne za nošenje svih vaših potrepština na elegantan način.

Autor: E.Bučinski

 

5 odjevnih komada sa kojima ćete izgledati VITKO I ATRAKTIVNO

Boju kose birajte prema boji tena: Najbolje farbe za maslinastu ili svijetlu put

Psihologija boja: Evo što omiljena nijansa garderobe govori o vama – objašnjenje stručnjaka!