Kako napraviti NOVOGODIŠNJE ČESTITKE? “Uradi sam” ideje + galerija iznenađenja!

Kako napraviti NOVOGODIŠNJE ČESTITKE? Sedam

Novogodišnje čestitke nije teško napraviti. Bilo da želite klasične, 3D, pop-up čestitke, retro, samo kažite…

Predstavljamo vam 7 “uradi sam” ideja za izradu čestitki u kojima ćete uživati. A, na kraju teksta čeka vas foto-galerija i novogodišnje čestitke iz našeg djetinjstva koje će probuditi nostalgiju u vama i izmamiti osmijeh na vašim licima.

novogodišnje čestitke

Sjećate li se onih divnih, starih čestitki koje su se nekada davno redovno slale tokom novogodišnjih praznika, noseći najljepše poruke ljubavi, mira i blagostanja od grada do grada, a djeca ih potom s radošću skupljala u specijane kutijice za uspomene.

Vjerujemo da ste sve vi imale takvu kutijicu i takve čestitke.

Zimski motivi na njima imaju posebnu atmosferu, toliko čarobnu da se ni danas ne zaboravlja.

stare novogodišnje čestitke

Posljednjih godina čestitke uglavnom šaljemo putem telefona i interneta, zatrpane emotikonima i stikerima, a klinci apsolutno ne kapiraju nekadašnju tradiciju. Pomalo su i zbunjeni, kao kada dobiju igračku starinski telefon sa brojačem na okretanje pa im nije jasno kakva je to naprava i čemu služi. I gdje je touch-screen? 😀

Hajde da ispravimo “nepravdu” i da mališanima pokažemo malo stare, neprevaziđene čarolije i napravimo zajedno sa njima čestitkice koje ćemo da šaljemo dalekim dragim ljudima, prijateljima, porodici.

Nismo vas dovoljno razgalili nostalgijom?

Na kraju teksta vas čeka brižljivo pripremljena, romantična galerija starinskih čestitki. Bar onog dijela koji smo našli guglajući. Ako ste rođeni osamdesetih, ili ranije, sigurno ćete ih prepoznati. 🙂

1. Jednostavne novogodišnje čestitke

Ljupke i jednostavne, ove novogodišnje čestitke mogu biti gotove nakon 2 minute posla. Sve što vam treba su kolaž papir, ljepilo, makazice, boje i malo mašte.

mamaklik uradi sam čestitke

Kako-napraviti-NOVOGODIŠNJE-ČESTITKE_-Sedam-_uradi-sam_-ideja-mamaklik-2.jpg

mamaklik čestitke

2. Novogodišnje čestitke za vesele prstiće

Za ove puslice vam treba plavi papir, flomasteri, bijela tempera i vesele ručice. Izrežite pravougaoni oblik kakav čestitke imaju i dajte mališanima da stavljaju otiske prstića u obliku Snješka Bijelića. Kada se boja osuši, ukrasite sniježne drugare tako što ćete im docrtati kapice, mrkvice, šalove i sve što vam padne na pamet.

čestitke za djecu

3. Zabavne 3D novogodišnje čestitke

Ho-hoo ovde treba zasukati rukave, jer ima mnogo da se sjecka i crta 😀 , ali su rezultati sjajni. Pogledajte kako da napravite zabavne 3D čestitke sa novogodišnjim motivima.

Video tutorijal:

4. Origami irvasi

Volite Rudolfa i ekipu? A ko ne voli! Njihovim zaslugama pokloni stižu na prave adrese. 😀 Sa ovakvom čestitkom i ispisane novogodišnje želje će stići tamo gdje treba. Kliknite na galeriju da vidite proces. Iako se čini komplikovano, nije uopšte jer na jednoj od sličica imate template za štampanje, tako da faktički štampač odradi najteži dio posla. Klik:

5. Zimska idila od vate za lijepe želje

Kada tuferi za šminku, vatica, kolaž papir, makazice, ljepilo, flomasteri i ukrasne trakice ujedine snage, onda nastaju ovako slatke čestitkice. Toliko su jednostavne za izradu da i “najmanji među najmlađima” mogu da se priključe i ispolje kreativnost.

novogodišnje čestitke URADI SAM SNJEŠKO BIJELIĆ

novogodišnje čestitke URADI SAM SNJEŠKO BIJELIĆ

Izrada prazničnih čestitki Uradi sam mamaklik Izrada prazničnih čestitki Uradi sam mamaklik Deda mraz Izrada prazničnih čestitki Uradi sam mamaklik Jelka

6. Pop-up novogodišnje čestitke koje iskaču

Zabavne čestitke koje iskaču kada ih otvorite, možete napraviti na sasvim jednostavan način. Template isprintajte, ili iscrtajte jelkicu po istoj šemi i pratite naredne korake u izradi. Rezultat je presladak.

Izrada prazničnih čestitki Uradi sam mamaklik Pop up čestitke koje iskaču

Izrada prazničnih čestitki Uradi sam mamaklik Pop up čestitke koje iskaču uputstvo za pravljenje

7. Čestitka bojanka

Idealno rješenje za male nespretne ručice – zalijepite im štampane motive na karton ili deblji papir u boji i dajte im zadatak da ušarene sličicu. Ispričajte im šta ćete da napišete u unutrašnjem dijelu čestitke i kome ćete da je pošaljete. Djeca će biti oduševljena.

Čestitka bojanka

Čestitke bojanke za djecu za printanje mamaklik

Po obavljenom zadatku, igra ne završava. Sada je red na to da skoknete do prve pošte sa svojim mališanima i pošaljete šarenu kartu želja na adresu drage osobe iz dalekog grada. Primaocu pisma oduševljenje, a klincima – nezaboravno iskustvo! 😀

A sjećate li se ovoga? Stare novogodišnje čestitke iz našeg djetinjstva (klik na galeriju)

Izrada čestitki preuzeta sa kreativnog sajta krokotak.com

Tekst: E.Bučinski

Napravite mini umjetničke galerije za svoje mališane

Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica: Napravite pametnu igračku